Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Efectul șocant al unei rachete BUK asupra unui avion de pasageri. Reconstituirea tragediei MH17

Wednesday, 14 October 2015, 16:15 Sursă: REALITATEA.NET

Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă deasupra estului Ucrainei de o rachetă sol-aer de fabricație rusă, informează marți Biroul olandez pentru securitate în raportul său final privind tragedia aviatică din iulie 2014 soldată cu 298 de morți, relatează Reuters, DPA și AFP, citate de Agerpres.

Biroul, care nu are în atribuții să stabilească responsabilitatea pentru doborârea avionului, nu a specificat cine a lansat racheta.

Președintele biroului, Tjibbe Joustra, a declarat că racheta a lovit avionul Boeing 777 în partea stângă a cockpitului, fiind lansată dintr-o zonă de 320 kmp din estul Ucrainei.

Potrivit raportului, Ucraina ar fi trebuit să închidă spațiul aerian deasupra zonei de conflict. În ziua doborârii avionului, 160 de aparate de zbor au survolat zona în care a fost lovit avionul Malaysia Airlines.

Almaz-Antei, constructorul rus al sistemelor de apărare antiaeriană BUK, a contestat marți concluziile anchetei internaționale coordonate de Olanda în cazul prăbușirii avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines în estul separatist al Ucrainei.

După ce a procedat la explozia unei rachete BUK lângă un avion care nu mai este în exploatare, fabricantul rus a concluzionat că 'experiența sa în condiții reale dezminte complet versiunea olandezilor în privința tipului de rachetă utilizat și a locului de unde a fost trasă', a declarat în cadrul unei conferințe de presă directorul constructorului rus, Ian Novikov, potrivit AFP.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN