Descoperire fantastică în ruinele catedralei Notre-Dame: E aproape intact

Wednesday, 17 April 2019, 10:17 Sursă: REALITATEA.NET

Un important element artizanal al catedralei Notre-Dame a fost găsit printre ruinele clădirii, mulțumită intuiției unui voluntar.

Adaugă părerea ta

Cocoșul de bronz de pe turla catedralei Notre-Dame, care s-a prăbușit în timpul incendiului de luni, a fost găsit aproape intact printre dărâmături.

Miracolul a fost posibil datorită intuiției unui voluntar care lucrează la o organizație implicată în restaurarea catedralei.

Informația a fost confirmată de oficialii de la Ministerul Culturii, potrivit Nouvelobs.com.

Aceștia au precizat că, deși îndoit, cocoșul este perfect restaurabil.

Imaginile au arătat prăbușirea turlei în nava bisericii, un moment dramatic. Din fericire, cocoșul s-a detașat de turlă și a căzut pe partea dreaptă, scăpând de flăcări.

În acest timp, colecta de fonduri pentru reconstruirea catedralei continuă. De la Apple şi până la Banca Centrală Europeană, mii de anonimi sau deţinătorii unor mari averi s-au mobilizat rapid pentru a finanţa reconstrucţia catedralei Notre-Dame, donaţiile promise până acum ajungând la cel puţin 750 milioane de euro, transmite AFP.

Deși președintele Emmanuel Macron a promis că reconstruirea va dura cinci ani, experții cred că termenul realist se poate prelungi la 10-15 ani.