Declarația unui om-cheie din administrația Trump îl îngroapă pe președinte în scandalul Ucraina

Friday, 18 October 2019, 16:22 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un briefing de presă, joi, Mulvaney a declarat în mod clar că îngrijorările lui Trump legate de corupţia din Ucraina, dar și o suspiciune a președintelui cum că un server al Comitetului Naţional Democrat atacat de hackeri a fost ascuns în Ucraina, au stat la baza deciziei liderului de la Casa Albă de a bloca ajutorul militar pentru Ucraina, în valoare de aproape 400 de milioane de dolari.

“Mi-a menţionat în trecut de corupţia legată de serverul DNC? Absolut. Fără îndoială. Asta este. Acesta este motivul pentru care am reţinut banii”, a spus Mulvaney.

Declarația a stârnit o adevărată furtună și a dat noi aripi anchetei în cadrul procedurii de demitere a preșdintelui. Asta în condițiile în care Trump declarase în mod repetat că blocarea ajutorului nu a avut la bază motivații politice.  

Mulvaney a revenit ulterior asupra comentariilor, afirmând că administraţia SUA nu a cerut niciodată Ucrainei să ancheteze în legătură cu alegerile din 2016 în schimbul acordării unui ajutor militar, transmite Reuters.

"Vreau să fiu clar, nu a fost absolut niciun schimb de favoruri între ajutorul militar acordat Ucrainei şi orice investigaţie a alegerilor din 2016 ... Nu a existat niciodată vreo condiţie cu privire la fluxul ajutorului în conexiune cu problema serverului Comitetului Naţional Democrat (DNC)', a spus Mulvaney.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN