Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Declarația sumbră ce anunță un conflict cu urmări de neimaginat: ”El este noul Hitler”

Friday, 24 November 2017, 10:55 Sursă: REALITATEA.NET

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, a declarat, vineri, că Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, este ”noul Hitler din Orientul Mijlociu”, în contextul în care tensiunile dinte Riyad şi Teheran s-au intensificat în ultimele săptămâni, relatează New York Times, citat de Mediafax.

Arabia Saudită şi Iranul se află în tabere diferite în conflictele din Orientul Mijlociu, iar în ultimele săptămâni tensiunile dintre cele două s-au intensificat semnificativ, mai ales după ce o rachetă balistică a fost interceptată la 35 de kilometri de capitala saudită Riyad.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite susţine că expansionismul Iranului sub Ayatollahul Khamenei trebuie confruntat.

”Am învăţat de la Europa că amabilitatea nu funcţionează. Nu vrem ca noul Hitler din Iran să repete în Orientul Mijlociu ce s-a întâmplat în Europa în secolul al-XX-lea”, a declarat bin Salman.

Recent, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite a acuzat Teheranul de "agresiune militară directă", prin înarmarea rebelilor huthii din Yemen cu rachete. Riyadul susţine că aceştia au lansat o rachetă balistică, Burkan H2, ce a fost interceptată, în urmă cu două săptămâni, la o distanţă de 35 de km faţă de capitala Riyad şi 850 de km faţă de frontiera cu Yemen. Oficialii Arabiei Saudite au învinovăţit rebelii huthi şi implicit statul iranian, însă Teheranul a respins acuzaţiile.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN