Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Declarația șocantă a lui Vladimir Putin uimește o lume întreagă

Tuesday, 28 July 2015, 12:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred că oamenii precum Blatter, liderii federațiilor sportive internaționale sau ai comitetelor olimpice, merită o recunoaștere specială", a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului elvețian RTS.

"Acești oameni merită premiul Nobel", a adăugat liderul de la Kremlin, fără să specifice de care anume Nobel ar fi vorba.

Declarațiile lui Vladimir Putin ar putea ridica semne de întrebare, în condițiile în care organizația fotbalistică este implicată într-un uriaș scandal de corupție, dar liderul rus a explicat că este convins de nevinovăția lui Blatter.

Cu câteva zile în urmă, și președintele FIFA l-a asigurat pe Putin de sprijinul organizației.

"FIFA va fi mereu alături de Rusia", a declarat Blatter, asigurând țara de "susținerea totală" a forului fotbalistic mondial pentru organizarea turneului final din 2018.

Rusia a obținut în 2010 organizarea Cupei Mondiale de fotbal, care se va desfășura între 14 iunie și 15 iulie 2018, în unsprezece orașe din partea occidentală a țării, scrie Agerpres.

Atribuirea acestei competiții Rusiei, precum și cea a Mondialului 2022 Qatarului, ar putea fi puse în discuție în urma scandalului de corupție care zguduie FIFA de la sfârșitul lui mai.

Șapte oficiali ai FIFA au fost arestați la cererea justiției americane. Kremlinul a denunțat atunci o "tentativă evidentă de a împiedica realegerea dlui Blatter" la conducerea FIFA.

Justiția elvețiană a deschis la rândul său o anchetă despre condițiile de atribuire a Mondialelor 2018 și 2022.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN