Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie istorică la Vatican! Papa Francisc a numit o femeie într-o funcție-cheie

Friday, 23 December 2016, 19:22 Sursă: REALITATEA.NET

Cele mai cunoscute muzee din lume sunt conduse de bărbaţi – Muzeul Britanic şi Galeria Naţională din Londra, Muzeul Prado din Madrid, Luvru din Paris şi Metropolitan Museum of Art din New York, scrie News.ro.

Barbara Jatta a fost curator în cadrul Muzeelor Vaticane şi, ulterior, a ocupat funcţia de director-adjunct. 

Galeria modernă a Muzeelor Vaticane include o pictură în care este reprezentat un papă aflat în suferinţă, semnată de Francis Bacon, precum şi tabloul ”Pietà”, pictat de Van Gogh după Eugène Delacroix, dar şi picturi semnate de Salvador Dalí şi Pablo Picasso.

Colecţiile complexului Muzeele Vaticane mai include picturi precum ”St Jerome”, de Leonardo da Vinci, lucrarea ”Deposizione” (”The Entombment of Christ”), de Caravaggio, precum şi numeroase colecţii arheologice.

În centrul complexului se află curtea Belvedere, una dintre cele mai vechi galerii de artă existente în lume, care include capodopere ale sculpturii clasice, precum ”Apollo Belvedere” şi ”Laocoon”.

În ultimii ani, complexul s-a confruntat cu problema aglomeraţiei în spaţii ocupate de vizitatori, care au fost create iniţial pentru cardinali şi papi. A fost necesară adoptarea unor măsuri pentru protejarea frescelor sixtine, puse în pericol de numărul mare de oameni care trec pe lângă ele.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN