Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum poate fi rezolvată problema traficului de droguri. Interviu cu ambasadorul Mexicului în România

Sunday, 17 May 2015, 14:52 Sursă: REALITATEA.NET

Ambasadorul Mexicului a explicat că traficanţii de droguri nu au nicio influenţă asupra administraţiei centrale mexicane, deşi au diferite conexiuni la nivelul autorităţilor.

"Pot influenţa o parte a autorităţilor locale, în zonele izolate unde se produc drogurile şi unde au influenţă. Dar nu au influenţă asupra guvernului Mexicului", a spus E.S. DI AGUSTIN GUTIERREZ CANET, ambasadorul Mexicului în România.

Excelența Sa este de părere că problema traficului de droguri nu trebuie să îngrijoreze doar Mexicul.

"Mexic se învecinează cu SUA, care este cea mai mare piaţă de droguri. Traficul de droguri este o problemă internaţională, care trebuie rezolvată dintr-o perspectivă internaţională. Nu putem lăsa o singură ţară să rezolve această problemă. Traficul de droguri este printre afacerile ilegale cu cel mai mare profit din lume", a spus ambasadorul.

Ambasadorul Mexicului în România a explicat, la Realitatea TV, cum au evoluat relaţiile dintre ţara sa şi Statele Unite ale Americii.

"Ne-am maturizat, am lăsat istoria în urmă, trecutul cu pierderile teritoriale, şi privim spre viitor. Încercăm să construim o nouă relaţie cu Statele Unite, dar şi cu Canada. Avem un dialog permanent cu autorităţile americane, în fiecare an avem consultări la nivel politic. La fiecare oră preşedinţii vorbesc la telefon, se consultă, rezolvă problemele. Relaţia dintre Mexic şi Statele Unite este excelentă", a mai spus diplomatul. 

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN