Criza refugiaţilor. Grecia cere UE activarea mecanismului de protecţie civilă

Thursday, 03 December 2015, 21:32 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Guvernul grec a cerut joi Uniunii Europene activarea mecanismului de protecție civilă pentru a primi ajutor în gestionarea afluxului de refugiați, solicitare venită după ce mai multe state europene au acuzat Grecia că a gestionat necorespunzător această criză, în timp ce presa a evocat posibilitatea suspendării ei din spațiul Schengen, relatează agenția EFE.

'Am făcut solicitarea astăzi și nu în urmă cu câteva luni pentru că atunci nu am avut posibilitatea să evaluăm necesitățile exacte', astfel a motivat întârzierea acestei cereri ministrul grec al imigrației, Yanis Mouzales, deși în ultimele luni Grecia a fost traversată de sute de mii de migranți veniți mai ales din Orientul Mijlociu și Asia, scrie Agerpres.ro.

Mecanismul european de protecție civilă este folosit pentru oferirea de asistență țărilor afectate de catastrofe naturale și dezastre umanitare. Conform oficialului grec, pentru gestionarea afluxului de migranți autoritățile de la Atena au nevoie în special de autobuze, ambulanțe, generatoare de electricitate, corturi, pături și de îmbrăcăminte pentru iarnă.

Aceste echipamente sunt destinate taberelor de refugiați din așa-numitele hotspoturi, unde migranții vor fi înregistrați și apoi separați în imigranți economici — care în mod normal ar trebui repatriați în țările lor — și refugiați care vor fi redistribuiți către statele Uniunii Europene conform planului de cote obligatorii.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA