Coreea de Nord, măsură fără precedent la adresa cetățenilor străini din țară

Saturday, 13 June 2015, 11:26, Sursă: REALITATEA.NET

Străinii din Coreea de Nord nu mai au acces la rețeaua 3G, a anunțat furnizorul de servicii de telefonie mobilă din această țară într-un mesaj transmis abonaților săi, relatează Reuters.

Adaugă părerea ta

Nord-coreenii nu pot avea acces la rețele străine de internet necenzurate, cu câteva excepții extrem de rare, dar străinii și vizitatorii din această țară izolată pot cumpăra cartele 3G pentru telefoane mobile, care, în general, nu sunt supuse restricțiilor.

"Din nefericire, ne confruntăm cu o întrerupere a serviciului de internet din partea furnizorului local pe o perioadă nedeterminată. Vă vom ține la curent odată ce serviciul va reveni la normal", a precizat furnizorul, Koryolink, într-un mesaj în engleză trimis utilizatorilor săi.

Nu se știe deocamdată de ce a fost restricționat accesul la rețeaua de internet mobil, dar măsura a fost introdusă vineri după amiază, la o zi după ce Hotelul Koryo din Phenian a luat foc, a precizat o sursă cu acces la Koryolink.

Nu se știe dacă incendiul de la hotel a afectat serviciul de internet.

Peste 2,5 milioane de persoane sunt abonate la telefonia mobilă în Coreea de Nord, o țară cu 24 de milioane de persoane.

Phenianul a mai introdus restricții asupra accesului străinilor la internetul mobil 3G. Abonamentele cumpărate de vizitatorii străini sunt de obicei valabile doar pe durata șederii acestora.