Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel puțin 9 palestinieni morți, luni, în Gaza, după un sfârşit de săptămână sângeros

Monday, 21 July 2014, 09:07 Sursă: REALITATEA.NET

Toate victimele fac parte din aceeași familie, care trăia în casa vizată de atac.

Corpurile a 16 palestinieni uciși într-un raid israelian au fost descoperite luni dimineață între dărâmăturile unei case în apropiere de Khan Younes, în sudul Fâșiei Gaza, potrivit serviciilor de securitate palestiniene.

Peste 120 de palestinieni au fost ucişi de bombardamentele armatei israeliene la o periferie a oraşului Gaza, duminică, în ziua cea mai sângeroasă a conflictului, în care 13 militari israelieni au murit, de asemenea, iar unul a fost răpit, potrivit Hamas, afirmaţie dezminţită însă de Israel. Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU, potrivit Mediafax.

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "numărul tot mai mare de morţi" în Gaza şi a anunţat că şeful diplomaţiei americane, John Kerry, va merge la Cairo luni şi va încerca să găsească un "armistiţiu imediat", relatează AFP.

Liderii palestinieni şi Liga Arabă au acuzat Israelul de comiterea unei "crime de război" prin atacarea periferiei Shejaiya, în timp ce secretarul ONU Ban Ki-moon a început un turneu în regiune pentru a încerca să pună capăt conflictului care a ucis deja 476 de palestinieni de la începutul campaniei israeliene, la 8 iulie.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN