Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cameron îndeamnă G7 să discute "excluderea permanentă a Rusiei" din G8

Wednesday, 19 March 2014, 15:35 Sursă: Mediafax

"Eu cred că este important ca noi să acţionăm împreună cu aliaţii şi partenerii noştri şi să discutăm dacă este convenabil sau nu ca Rusia să fie exclusă în mod permanent din G8, în cazul în care sunt adoptate alte măsuri", a declarat premierul britanic. "Acesta este modul bun de a proceda", a adăugat el.

Barack Obama a invitat marţi liderii G7 şi Uniunii Europene (UE) să se reunească săptămâna viitoare la Haga, în cadrul Summitului privind Securitatea Nucleară, pentru a discuta despre situaţia din Ucraina.

Expulzarea Rusiei din grupul celor mai industrializate state, la care a aderat ca membru cu drepturi depline în 2002, este una dintre sancţiunile internaţionale luate în considerare în urma alipirii Crimeei la Rusia marţi.

Celelalte şapte state membre - Canada, Franţa, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite - şi-au suspendat deja participarea la reuniunile în vederea pregătirii summitului G8 prevăzut în iunie la Soci, în Rusia, în semn de protest faţă de încălcarea suveranităţii Ucrainei de către Moscova.

Comunitatea internaţională va "şlăti un preţ foarte mare" dacă ezită să adopte sancţiuni clare faţă de "această anexare" a Crimeei de către Rusia, a adăugat David Cameron miercuri.

Curtea Constituţională rusă a validat miercuri, cu unanimitate, tratatul de alipire a Crimeei la Rusia semnat marţi de către preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce, pe teren, miliţii proruse ocupau sediul marinei ucrainene la Sevastopol, în Crimeea


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN