Biserica Catolică se confruntă cu primele simptome de "Alzheimer spiritual"

Thursday, 09 July 2015, 12:01 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Papa Francisc a cerut, miercuri, ca Biserica să nu cadă într-un "Alzheimer spiritual" și să-și uite originile sale modeste. Mesajul a fost transmis în timpul unei întâlniri cu preoți și episcopi din Ecuador - prima etapă a călătoriei sale de opt zile în America Latină, începută duminică.

În fața a mii de credincioși adunați în sanctuarul local al Fecioarei din El Quinche, la 30 km est de capitala Quito, Papa Francisc a lăsat deoparte textul discursului său pentru a adresa un mesaj Bisericii, pe care a invitat-o să iasă din confortul său și să îndrăznească să meargă în... suburbii.

Sfântul Părinte i-a îndemnat pe preoți să aibă grijă să nu cadă într-un "Alzheimer spiritual", să nu uite niciodată de unde au venit, să nu-şi uite rădăcinile.

În vârstă de 78 de ani, primul Suveran Pontif iezuit și provenit din America Latina din istorie, Papa Francisc regrtetă faptul că un preot ce avansează în carieră, "începe să-și piardă memoria" și "să se simtă important", ceea ce+l face să uite misiunea pe care i-a încredinţat-o Dumnezeu, aceea de a se pune în serviciul celor săraci.

Papa Francisc a mai vorbit de aşa-zisul Alzheimer spiritual şi în decembrie trecut, în discursul său anual adresat membrilor Curiei, când a prezentat un catalog cu 15 'boli' care amenință clerul.

Discursul respectiv a fost considerat de o severitate fără precedent, fiindcă a condamnat, printre altele, rivalitățile, vorbăria, calomnia și zâzania.

Papa a plecat miercuri după-amiază din Ecuador, unde a celebrat două slujbe în aer liber la care au participat, în total, peste 1,5 milioane de credincioși.

Acum, Sfântul Părinte se află în Bolivia, unde va rămâne până vineri, când se va îndrepta spre Paraguay, ultima etapă a periplului său sud-american care se va încheia duminică, precizează AFP, citat de Agerpres.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri