Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bilanțul violențelor de la Kiev: doi oameni au murit, 9 sunt grav răniți și alți 141, în spital

Tuesday, 01 September 2015, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Doi oameni au murit, nouă sunt grav răniți și alți 141 au ajuns la spital, în urma confruntării dintre forțele de ordine și manifestanții care protestau față de adoptarea unei reforme controversate ce atribuie mai multă autonomie regiunilor separatiste proruse, conform Agerpres.

Garda Națională ucraineană, aflată în subordinea Ministerului de Interne, este formată în principal din voluntari care fac parte din milițiile de autoapărare ale Maidanului, mișcarea de contestare proeuropeană din centrul Kievului, reprimată sângeros în februarie 2014.

Polițiștii în stare gravă suferă de răni la stomac, plămâni și la cap, a precizat la rândul său Olga Bogomoleț, deputat și consilieră a președintelui Petro Poroșenko responsabilă cu problemele umanitare.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a denunțat luni o ”acțiune antiucraineană” și a promis să-i pedepsească pe cei vinovați, înainte de a-i vizita pe polițiștii răniți marți dimineață, potrivit președinției de la Kiev.

Adoptarea de către parlamentul ucrainean a unui proiect de lege privind descentralizarea care acordă o autonomie mai mare regiunilor separatiste proruse, aflate în război cu Kievul, a condus luni la confruntări sângeroase între forțele de ordine și militanții de extrema dreaptă care se opun acestei reforme.

 

Foto: irishtimes.com.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN