Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

BARACK OBAMA recunoaşte: "Am făcut multe lucruri juste, însă am TORTURAT oameni"

Saturday, 02 August 2014, 11:19 Sursă: Mediafax

"Când noi am folosit unele tehnici de interogare mai puternice, tehnici pe care eu le consider drept tortură şi orice persoană onestă ar trebui să le considere la fel, am traversat o linie", a adăugat el, într-o întâlnire cu presa la Casa Albă.

După atentatele de la 11 septembrie, CIA a capturat zeci de persoane suspectate de legături cu Al-Qaida şi a utilizat "tehnici de interogare mai puternice".

Reamintind că a interzis aceste metode când a venit la Casa Albă, Obama a avertizat totuşi împotriva unor judecăţi "prea moralizatoare" cu privire la această perioadă.

"Cred că atunci când de uităm spre trecut, este important să ne amintim câte persoane aveau frică după prăbuşirea turnurilor gemene (ale complexului World Trade Center)", a subliniat preşedintele american.

"Lumea nu ştia dacă alte atacuri sunt iminente. Exista o enormă presiune pe umerii forţelor de securitate şi a echipelor de securitate naţională, pentru a încerca să facă faţă acestei situaţii", a adăugat el.

În opinia lui Obama, "trebuie, în calitate de ţară, să ne asumăm responsabilităţile faţă de ceea ce s-a întamplat, pentru ca acesta să nu se mai întâmple în viitor".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN