Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autorul masacrului care a îngrozit SUA a primit închisoare pe viaţă. Câte zeci de oameni a ucis

Saturday, 08 August 2015, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu am ajuns la un verdict unanim... ne așteptăm ca Curtea să impună pedeapsa cu închisoarea pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate" pentru James Holmes, 27 de ani, a declarat unul dintre membrii juriului tribunalului din Centennial, în vestul statului Colorado unde a avut loc măcelul. Juriul format din nouă femei și trei bărbați l-au găsit vinovat pe Holmes de toate capetele de acuzare luna trecută.

Însă ei nu au fost unanimi asupra pedepsei cu moartea. Verdictul final va fi pronunțat de un judecător, Carlos Samour, între 24 și 26 august. Holmes a pledat nevinovat pe motiv că ar fi bolnav mintal, iar avocatul său a declarat că el suferă de schizofrenie, însă juriul a respins aceste argumente. Holmes nu avea antecedente penale.

El a intrat puternic înarmat în cinematograful plin unde rula ultimul film din seria Batman, "The Dark Knight Rises", și a deschis focul asupra spectatorilor. Potrivit martorilor, el a aruncat o fumigenă în sală înainte de a deschide focul, trăgând la întâmplare cu o pușcă de asalt AR-15, un pistol calibru .40 și o pușcă de vânătoare. 12 persoane au fost ucise, printre care o fetiță de șase ani.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN