Atentatul din Bangladesh. Mai mulţi italieni ucişi. Premierul Renzi: Am suferit o pierdere dureroasă

Saturday, 02 July 2016, 15:20, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul italian Matteo Renzi a condamnat ferm atacul de sâmbătă din Bangladesh, în care au fost ucise 20 de persoane, printre care numeroși cetățeni italieni, afirmând că Italia a suferit "o pierdere dureroasă", relatează AFP și Reuters.

Adaugă părerea ta

Într-un scurt discurs televizat, Matteo Renzi nu a confirmat numărul italienilor uciși, explicând că dorește mai întâi să anunțe familiile victimelor. Potrivit unor surse din Ministerul de Externe italian, în restaurant se aflau 11 italieni în momentul atacului, iar unul dintre ei a reușit să scape.

"Am urmărit toată noaptea derularea evenimentelor în speranța unui deznodământ diferit", a declarat Renzi. "Confruntată cu tragedia islamului radical, Italia este unită și nu va ceda în fața nebuniei celor care doresc să ne distrugă viețile", a declarat Renzi.

"Suntem ca o familie care a suferit o pierdere dureroasă, însă care nu are nicio intenție să dea dreptate celor care cred că distrugerea valorilor noastre este un țel căruia ei își pot dedica viețile. Noi suntem mai puternici", a subliniat el. Armata din Bangladesh a anunțat că douăzeci de cetățeni străini au fost uciși în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Dhaka.


Majoritatea ostaticilor care au fost uciși sunt cetățeni italieni sau japonezi, potrivit AFP. Forțele armate ale Bangladeshului au anunțat încheierea operațiunii pentru salvarea ostaticilor, după 12 ore din momentul în care persoane înarmate au intrat, vineri seara, în restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, local popular în rândul străinilor. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul și luarea de ostatici.

Alte articole din: Ultimele Stiri