Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atentate în Franța. Le Pen: "Franța și francezii nu mai sunt în siguranță. Se impun măsuri urgente!"

Saturday, 14 November 2015, 21:26 Sursă: REALITATEA.NET

La fel ca în ianuarie, după atentatele jihadiste de la Charlie Hebdo, soldate cu 17 morți, președintele Francois Hollande a cerut solemn ca țara să dea dovadă de "o unitate indispensabilă".

"Națiunea trebuie să fie unită în această încercare", a răspuns șefa partidului de extremă dreapta Frontul Național, Marine Le Pen, dar "dincolo de cuvinte, acțiunea puternică și implacabilă va fi cea care îi va proteja pe francezi și va perpetua această unitate. Ori Franța și francezii nu mai sunt în siguranță și se impun măsuri urgente". În opinia Marinei Le Pen, "Franța a devenit vulnerabilă, trebuie să se reînarmeze, (...) să interzică organizațiile islamiste, să închidă moscheile radicale și să expulzeze străinii care predică ura pe teritoriul nostru, precum și pe imigranții ilegali care nu au nimic de făcut".

Și fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, care a avut sâmbătă dimineața o întrevedere cu succesorul său, a cerut "reevaluări majore pentru ca securitatea francezilor să fie pe deplin asigurată".

"Teroriștii au declarat război Franței. Războiul pe care trebuie să-l purtăm este total, obligația noastră este să ținem cont de gravitatea extremă a situației și să tragem toate concluziile în ceea ce privește măsurile" care trebuie luate, a spus el, adăugând că națiunea franceză trebuie "să rămână sudată". "Dincolo de necesara stare de urgență și de controalele la frontiere, noi susținem toate deciziile care vor merge în sensul unei întăriri drastice a măsurilor de securitate care vor permite să protejăm viața compatrioților noștri", a continuat Sarkozy.

Președintele Francois Hollande urmează să-l primească duminică pe Sarkozy și pe toți șefii partidelor reprezentate în Parlament, printre care și pe Marine Le Pen.

Cel mai sângeros atac terorist din istoria Franței: 129 de morţi, DOI ROMÂNI. "E un act de război!"

 
Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN