Atentat sângeros duminică dimineață: 14 morți și 140 de răniți, inclusiv copii

Sunday, 07 July 2019, 12:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Printre victime se află şi copii - unul ucis şi cel puţin 27 răniţi, potrivit autorităţilor medicale; un oficial de specialitate a declarat că bilanţul s-ar putea agrava.

Talibanii au revendicat atentatul, care a avut loc în apropierea sediului Directoratului Naţional pentru Securitate (DNS) din oraşul Ghazni, la o oră de vârf.

"Zeci de agenţi ai DNS au fost ucişi sau răniţi", a afirmat într-un comunicat un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Atacul a avut loc cu numai câteva ore înainte de începutul unei întâlniri în Qatar între delegaţi ai talibanilor şi ai guvernului de la Kabul, în cadrul eforturilor diplomatice de soluţionare a conflictului din Afganistan.

Talibanii au refuzat de mai multe ori să discute cu reprezentanţi ai guvernului, dar au acceptat în cele din urmă un dialog direct, cu condiţia să se considere că oficialii participă în nume personal. La întâlnirea de la Doha, organizată de Germania şi Qatar, participă circa 60 de personalităţi afgane. Marţi urmează o nouă întrevedere între între reprezentanţi ai talibanilor şi ai Statelor Unite.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri