Astronomii au descoperit o planetă cu potențial de a fi locuită

Thursday, 16 January 2020, 16:30 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Astronomii au descoperit SuperPământul, o planetă cu potențial de a fi locuită, care orbitează în jurul stelei pitic Proxima Centauri, aflată la doar 4,2 ani lumină de Pământ.

Decsoperirea vine după ce, în 2016, a fost găsită prima planetă cu potențial de a fi locuită în jurul acestei stele, numită Proxima b. Cercetătorii au detectat un nou semnal care ar putea aparține unui SuperPământ.

Proxima Centauri este steaua situată cel mai aproape de Soare. Ea coexistă cu o stea binară din Alpha Centauri, în timp ce Proxima Centauri este o stea pitică și cu masă mică, perechea ei, Alpha Centauri AB, este mai mare și mai luminoasă.

După descoperirea primei planete, astronomii au vorbit despre posibilitatea existenței unei a doua, așa că au folosit un sistem de telescoape din Chile pentru a trasa semnalele luminoase care veneau din acea direcție, scrie digi24.

Noul „super-Pământ” a fost numit Proxima c. Specialiștii cred că are o masă mai mare decât a Pământului, dar mai mică decât a planetelor Uranus și Neptun. Se estimează că face o rotație în jurul stele Proxima Centauri în 5,2 ani.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri