Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Armele de asalt rămân legale după masacrul din Florida. Trump propune înarmarea profesorilor

Thursday, 22 February 2018, 10:03 Sursă: REALITATEA.NET

În urmă cu aproape o săptămână, 14 elevi şi trei profesori au fost ucişi la un liceu din statul Florida de către un fost elev, care a folosit o armă semiautomată achiziţionată în mod legal.

Donald Trump a organizat o întâlnire la Casa Albă cu o parte dintre elevii care au supravieţuit atacului armat şi cu părinţii unor copii care au decedat.

"Dacă ar exista profesori care să fie adepţii armelor de foc, un atac ar putea fi încheiat foarte repede", a spus Trump, care a recunoscut că ideea este controversată.

Sam Zeif, în vârstă de 18 ani, a descris în lacrimi cum schimba mesaje pe telefon cu familia lui în timpul atacului armat din Florida.

"Nu înţeleg de ce pot să mă duc într-un magazin şi să cumpăr o armă de război, o AR 15. Haideţi să nu mai permitem să se întâmple asta niciodată, vă rog", a spus Zeif.

Andrew Pollack, a cărui fiică Meadow Pollack (18 ani) a fost ucisă, a declarat furios: "Ar fi trebuit să fie un singur incident armat într-o şcoală, apoi situaţia să fie rezolvată. Şi sunt extrem de nervos, pentru că nu o voi mai vedea pe fiica mea niciodată".

Preşedintele american a promis că administraţia sa va modifica legislaţia pentru înăsprirea regulilor privind achiziţionarea unei arme, inclusiv obligaţia prezentării cazierului judiciar şi controale privind sănătatea mintală.

"Vom acţiona foarte puternic în ceea ce priveşte controalele amănunţite, cu accent asupra sănătăţii mintale. Nu o să rămână doar vorbe, aşa cum a fost în trecut", a spus Donald Trump.

Marţi, preşedintele american Donald Trump a anunţat că a semnat un memorandum prin care îi cere procurorului general Jeff Sessions să elaboreze o reglementare pentru interzicerea dispozitivelor care transformă armele semiautomate în arme automate.

Decizia a fost luată ca urmare a atacului armat comis în Las Vegas în octombrie 2017, cel mai grav din istoria SUA, în urma căruia au murit 58 de persoane şi aproape 500 au fost rănite, şi a atacului dintr-o şcoală din statul Florida.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN