Armata irakiană, prima victorie majoră împotriva ISIS, la Ramadi. Sărbătoare la Bagdad

Monday, 28 December 2015, 08:16 Sursă: REALITATEA.NET

Toţi combatanţii SI au părăsit complexul guvernamental, încercuit, şi "nu mai opun nicio rezistenţă", a declarat Sabah al-Numan, un purtător de cuvânt al forţelor irakiene antiteroriste de elită.

Însă zona este necesar să fie curăţată de mine şi capcane explozive, instalate de SI, înainte ca trupele irakiene să poată intra, a precizat el.

"Forţele noastre vor pătrunde în complex în următoarele ore", a anunţat purtătorul de cuvânt.

Preluarea controlului asupra acestui complex este extrem de importantă în vederea recuceririi întregului oraş, în care s-ar fi baricadat aproximativ 400 de jihadişti.

Ajutate de raidurile coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, membri ai forţelor antiteroriste de elită din cadrul armatei irakiene au pătruns relativ uşor, marţi, în centrul oraşului Ramadi.

Înaintarea le-a fost însă încetinită, în ultimele zile, de către dispozitive explozive, lunetişti şi atacatori sinucigaşi jihadişti, iar ei au avansat foarte încet către sediul Guvernului proovincial, de care s-au apropiat duminică.

După eliberarea oraşului Tikrit, situat la nord de Bagdad, în aprilie, recucerirea oraşului Ramidi, situat la 130 de kilometri vest de Bagdad, ar reprezenta o nouă victorie pentru forţele armate şi premierul Haider Al-Abadi - prima la care nu participă miliţii şiite susţinute de către Iran, care nu iau parte la această bătălie, pentru a evita astfel să alimenteze resentimentele locuitorilor acestei regiuni cu populaţie majoritar sunnită.

La Bagdad, populație a sărbătorit victoria forțelor irakiene împotriva Statului Islamic.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN