Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANALIZĂ. În Germania, majoritatea copiilor au contractat COVID-19 în afara şcolii

Thursday, 19 November 2020, 18:18 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Dintre cele 472 de şcoli din Hamburg, 171 au înregistrat cazuri de COVID-19, însă doar 23 dintre acestea au înregistrat mai multe cazuri de infectări. 

Autorităţile şcolare din Hamburg au declarat că 78% dintre cei 372 de copii infectaţi cu COVID-19 între vacanţa de vară şi cea de toamnă au contractat noul coronavirus în afara şcolii, iar şansele de îmbolnăvire se înjumătăţesc în cazul copiilor sub 12 ani faţă de cei mai mari.

Multe şcoli au înregistrat o singură infectare în termen de 10 zile, sugerând că este puţin probabil ca elevul afectat să răspândească noul coronavirus colegilor de clasă. Majoritatea copiilor au fost infectaţi acasă, la petreceri sau alte adunări private.

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou în Europa, Germania a impus pe 2 noiembrie un lockdown de o lună, închizând baruri şi restaurante, însă menţinând deschise şcolile şi magazinele.

Şeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat joi că există în prezent 475 de focare de COVID-19 în şcoli şi peste 100 în grădiniţe. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN