Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Amplă anchetă anti-drog desfășurată de americani împotriva Venezuelei. SUA trimit în Columbia o unitate a forțelor speciale

Thursday, 28 May 2020, 10:13 Sursă: Realitatea.NET

Contingentul de Asistenţă pentru Forţele de Securitate (SFAB), "format pentru a consilia şi asista operaţiuni în alte ţări", îşi va demara misiunea, "care va dura mai multe luni, de la începutul lui iunie", au anunţat Ambasada SUA şi Ministerul Apărării columbian într-o declaraţie comună. Numărul de soldaţi desfăşuraţi în cadrul acestei operaţiuni, o premieră în America Latină, nu a fost dezvăluit, scrie Agerpres.

Această misiune de sprijinire a operaţiunilor antidrog din Caraibe a fost anunţată în aprilie de preşedintele american Donald Trump. Misiunea, potrivit Washingtonului, vizează "regimul corupt" al lui Nicolas Maduro în Venezuela şi este susţinută de Columbia şi alte 25 de naţiuni americane şi europene. Donald Trump acuză regimul chavist de presupusă înţelegere cu traficanţii de droguri columbieni, pentru a trimite sute de tone de cocaină şi alte droguri în SUA, pe cale aeriană şi maritimă.

Nicolas Maduro, care se menţine la putere cu susţinerea forţelor sale armate, a Chinei şi Rusiei, consideră că este vorba de o acţiune împotriva ţării sale lovită de o criză umanitară accentuată de pandemia de coronavirus. El acuză de asemenea Columbia şi SUA că promovează o intervenţie militară pentru a schimba regimul la putere în Venezuela, opţiune evocată în trecut de Washington. Columbia este principalul producător mondial de cocaină, iar SUA sunt cel mai mare consumator al acestui drog puternic.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN