Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

America intră în coasta Rusiei. SUA a semnat un parteneriat în domeniul apărării cu Georgia

Wednesday, 06 July 2016, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

Semnarea memornadumului a avut loc timpul întrevederii pe care secretarul de stat american John Kerry a avut-o miercuri în capitala Georgiei cu premierul georgian Ghiorghi Kvirikașvili, informează agenția de presă AFP, citată de Agerpres.

Acest parteneriat în domeniul apărării „reafirmă și extinde cooperarea în materie de apărare și securitate între Georgia și SUA”, potrivit Departamentului de Stat american.

„Parteneriatul nostru este de neclintit și ferm. Poporul georgian a ales și dorește un viitor euro-atlantic. SUA susțin acest obiectiv”, a declarat John Kerry cu prilejul semnării acordului.

Vizita lui John Kerry la Tbilisi „întărește relațiile noastre bilaterale”, a declarat la rândul său Ghiorghi Kvirikașvili, care estimează că parteneriatul semnat „este indispensabil pentru întărirea securității și capacităților de apărare ale Georgiei”.

Secretarul de stat american efectuează o vizită de două zile în Georgia, după care va ajunge în Ucraina, pentru a le conferi încredere acestor țări vecine Rusiei și a le asigura de susținerea NATO, înaintea unui summit al Alianței în Polonia.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN