Ambasadorul Israelului în Turcia, expulzat după tragedia din Gaza

Tuesday, 15 May 2018, 17:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ambasadorul Israelului în Turcia a fost expulzat în semn de protest față de conflictul sângeros din Gaza dintre israelieni și palestinieni, a anunțat, marți, ministrul turc de Externe. 

Ambasadorul Israelului la Ankara, expulzat. Reacția Turciei se numără printre cele mai dure răspunsuri internaționale la confruntările sângeroase de luni dintre israelieni și palestinieni. Cel mai recent bilanț arată că minimum 60 de oameni au fost uciși și alți peste 2.000 - răniți.

Confruntarea a avut loc în timp ce la Ierusalim Statele Unite inaugurau ambasada pe care au mutat-o de la Tel Aviv, anunțând că recunosc acest oraș drept capitală a Israelului.

Totodată, Turcia a decretat trei zile de doliu naţional şi a acuzat Israelul de genocid. În schimb, autorităţile americane au dat vina pe organizaţia pe Hamas pentru cele mai violente ciocniri din regiune din ultimii 4 ani. ONU a cerut pedepsirea celor care au utilizat forţa excesivă, dar nu a luat nicio altă măsură.

La Istanbul, mii de oameni au protestat faţă de incidentele din Fâşia Gaza şi faţă de inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim. De altfel, Turcia a adoptat poziţia cea mai dură la nivel internaţional. Recep Tayyip Erdogan a rechemat ambasadorii Ankarei din Statele Unite şi Israel şi a criticat dur violenţele de la graniţă.

Violenţele din Fâşia Gaza puteau fi analizate într-o anchetă independentă ONU, dar cererea Kuweitului în acest sens a fost blocată de Statele Unite. Washingtonul susţine că a găsit deja vinovaţii pentru aceste incidente.

 Sărbătoare la inaugurarea ambasadei SUA la Ierusalim, măcel în Gaza: 52 de morțiAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri