Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri R. Moldova. Ambasada SUA, atenționare privind pericolul unor dezordini în masă

Friday, 22 February 2019, 09:42 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat de presă, publicat pe site-ul Ambasadei SUA în R.Moldova, ”alegerile parlamentare naționale sunt programate pentru 24 februarie. Ca și în trecut, după alegeri, pot avea loc mari demonstrații. Aceste manifestații pașnice pot deveni periculoase în orice moment. Protestele de amploare pot afecta traficul în oraș”, avertizează misiunea diplomatică de la Chișinău.

În același timp, ambasada vine cu mai multe recomandări, printre care evitarea locurilor unde au loc protestele, cetățenii să fie precauți dacă ajung în regiunea demonstrațiilor, să urmărească presa locală pentru a fi informați, să aștepte dacă sunt întârzieri de trafic sau drumurile sunt blocate și să-și examineze planurile de securitate.

În timpul campaniei electorale, șeful statul a avut mai multe întrevederi cu diplomați străini, acreditați în R.Moldova. Dodon le-a atras atenția asupra pericolului de destabilizare a situației politice, după scrutinul de duminică, notează RFI Romania.

La întrevederea cu ambasadorul SUA în R.Moldova, șeful statului spune că a acordat o atenție deosebită campaniei electorale din Moldova.”Mi-am exprimat speranța că alegerile parlamentare se vor încheia cu respectarea standardelor internaționale, ceea ce va permite recunoașterea legitimității acestora. O asemenea evoluare a evenimentelor va contribui la menținerea stabilității politice în Republica Moldova”, a declarat Dodon.

Președintele moldovean, liderul informal al Partidului Socialiștilor din R.Moldova (PSRM), formațiune cotată cu cele mai mare șanse la alegerile din 24 februarie, a îndemnat deja cetățenii să fie gata pentru proteste de amploare, dacă vor fi înregistrate încălcări grave, temei pentru invalidarea alegerilor parlamentare.

”PSRM solicită tuturor susținătorilor săi și tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care nu sunt indiferenți față de soarta țării, să fie pregătiți pentru proteste pe o perioadă nedeterminată. PSRM apelează la toți partenerii externi ai Republicii Moldova, precum și la structurile internaționale care monitorizează alegerile, pentru a asigura integritatea procesului electoral”, afirmă socialiștii.

Anterior, Comisia Electorală Centrală l-a atenționat pe Igor Dodon că se implică în campania electorală, lucru nepermis de legislația electorală.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN