Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri prezidențiale FRANȚA. Cel mai bun socialist, bătut măr de candidații de dreapta și centru

Thursday, 05 January 2017, 11:23 Sursă: REALITATEA.NET

Valls este creditat cu 43% din intențiile de vot în primul tur al alegerilor primare, programat la 22 ianuarie, fiind urmat de Arnaud Montebourg, fost ministru al economiei, cu 25%, și de Benoit Hamon, cu 22%.

Fostul prim-ministru l-ar învinge pe oricare dintre contracandidați în turul secund, la 29 ianuarie, cu un procent între 55% și 57% din voturi, relevă sondajul Harris Interactive, realizat pentru France Televisions.

Sondajul a fost realizat online în perioada 2-4 ianuarie, în rândul a 6.245 de persoane cu drept de vot, dintre care 478 de votanți înregistrați care și-au declarat intenția fermă de a participa în alegerile primare.

Rezultatele sunt similare celor reieșite din anchete întreprinse în luna decembrie.

Acestea îl arată însă pe Valls, asociat îndeaproape cu mandatul președintelui impopular Francois Hollande, cu șanse foarte reduse de a câștiga scrutinul prezidențial. Anchetele îl plasează pe locul al cincilea, care i-ar aduce eliminarea chiar din primul tur, care va avea loc pe 23 aprilie. Pentru turul decisiv, aceleași sondaje îl creditează cu prima șansă pe fostul premier conservator Francois Fillon, în fața președintei Frontului Național (extrema dreaptă), Marine Le Pen.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN