Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERI FRANȚA. Macron scade în sondaje, dar rămâne favorit în fața lui Le Pen

Tuesday, 02 May 2017, 12:48 Sursă: REALITATEA.NET

Emmanuel Macron ar urma să fie ales preşedinte al Franței cu 59% din voturi, pe 7 mai, împotriva lui Marine Le Pen (41%), arată două sondaje date publicității luni.

Un sondaj publicat luni şi realizat de Ifop-Fiducial pentru Paris Match, CNEWS şi Sud Radio, candidatul En Marche! pierde un punct procentual, iar candidata Frontului Naţional (extrema dreaptă) câştigă unul, relatează Reuters.

Un alt sondaj, publicat marţi și realizat de Kanter Sofres-OnePoint pentru Le Figaro şi LCI, arată același rezultat. Macron ar învinge-o duminică pe Le Pen tot cu un scor de 59 la 41%, relatează AFP.

Sondajele arată și intenția de vot a alegătorilor celorlalți candidați, eliminați în primul tur. 

În jur de 41% dintre alegătorii lui Nicolas Dupont-Aignan, noul aliat al lui Le Pen, au intenţia să o susţină pe candidata FN, în timp ce 30% spun că că vor vota cu Macron, iar 25% că vor da un vot în alb, nul sau se vor abţine, potrivit sondajului.

Dintre alegătorii lui François Fillon, 49% intenţionează să voteze cu candidatul En Marche! - adică cu cinci puncte procentuale mai mulţi ca în sondajul realizat cu o săptămână înainte de primul tur, 29% cu candidata FN (cu un punct procentual mai puţini), iar 22% (cu şase puncte procentuale mai puţini) ezită între absenteism şi un vot în alb sau nul”, scrie Le Figaro, notează News.ro.

Tot potrivit acestui sondaj, continuă ziarul, ”alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon urmează să voteze în proporţie de 52% cu Macron, cu două puncte procentuale mai mulţi decât înainte de turul întâi, dar 17% vor să voteze cu Marine Le Pen (cu şapte puncte procentuale mai mulţi)”.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN