Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

44 de oameni, prinși pe fundul oceanului într-un submarin. Șansele lor scad cu fiecare oră

Monday, 20 November 2017, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

Mai multe avioane și nave se află în căutarea submarinului argentinian dispărut după o misiune de rutină în urmă cu 5 zile.

Este neclar dacă cei 44 de oameni aflați la bord sunt încă în viață, dar dacă au supraviețuit până acum, șansele ca ei să fie găsiți în siguranță scad cu fiecare oră, a declarat James Goldrick, fost ofițer al forțelor navale australiene, pentru news.com.au.

Câteva semnale trimise prin satelit par să fi venit de la submarinul dispărut, potrivit unor informații. Adevărul este însă că oficialii argentinieni nu pot confirma dacă ARA San Juan este chiar sursa semnalelor.

În mod normal, echipajul are suficient oxigen pentru două săptămâni, iar marinarii sunt antrenați să se salveze din situații dificile. Totul depinde însă de adâncimea la care se afla submarinul și de ce anume s-a întâmplat la bordul navei.

Un eventual incendiu ar fi putut consuma foarte mult oxigen, reducând astfel considerabil rezerva.

Cea mai optimistă variantă este aceea a unei defecțiuni a sistemului de comunicații, dar acest scenariu pare tot mai puțin probabil.

Submarinul cu motor diesel, construit în Germania, a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN