Articolele din categoria EDITORIALE:

madalina dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi: În căutarea normalului pierdut
Ce vară bizară…a trecut ca și cum nu ar fi fost. Cu toată tensiunea, și frica, și agitația, și nesiguranța ei pandemică. O vară cu măști, ca într-un trist carnaval sanitar. O vară cu multă boală, cu multă prostie, manipulare și dispreț. Cu halatele albe și combinezoanele sufocante ale eroilor-medici, cu acțiunile distructive ale unor înalt-oficiali, căutători de torționari printre salvatori și de lagăre medicale și dictatură sanitară pe câmpul de luptă cu virusul.
Oreste: Săracii din țara bogată sau cum un jurământ încălcat de politicieni se transformă în blestem pentru un neam întreg
Oreste Teodorescu: Săracii din țara bogată sau cum un jurământ încălcat de politicieni se transformă în blestem pentru un neam întreg
După 30 de ani de oligarhie, traseism politic, corupție și poate cel mai grav, lipsa de viziune într-un proiect serios de țară, noi, blestematul popor român am început să semănam cu broasca din experimentul adaptabilității. Pusă într-o oală cu apă la fiert, broasca începe să-și adapteze temperatura corpului și reușește să reziste, însă când apa ajunge la punctul de fierbere, broasca nu se mai descurcă, dar nici nu mai poate sări din oală fiind extrem de obosită cu supraviețuirea de până atunci… cine a ucis broasca, apa clocotită, omul care a pus-o în oală?
Laurențiu Botin: Fi-mi-ar scârbă de voi!
Laurențiu Botin: Fi-mi-ar scârbă de voi!
Atenție cum votezi ca să nu te frigi! Asta spunea un candidat la o primărie de sector în momentul în care împărțea mănuși de bucătărie cetățenilor. Evident, la prima strigare nu pare nimic exagerat, chiar sloganul în sine este unul haios. Numai că, la candidatul cu pricina, sloganul vine ca o palmă dată celor care s-au fript. Ars, murit. Căci este vorba despre Cristian Popescu zis și Piedone, fostul primar de la sectorul 4 care acum candidează la sectorul 5, cel care poartă, ca o piatră de moară, moral până acum, sufletele celor 64 de decedați în tragedia de la Colectiv.
madalina dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi: Toamna se numără garniturile de specialiști
Vine toamna cu belșug politic la pesede. Au numărat bine bobocii și le-au ieșit “trei garnituri de miniștri”, gata să ia cu asalt guvernarea. Pe rând sau în grup? Cum să nu aibă partidul garnituri peste garnituri de miniștri, doar au schimbat peste 80 în 3 ani. Conducătorul de oști este Grindeanu, premierul ordonanței 13, singurul din istoria neamului demis de propriul partid prin moțiune de cenzură, după ce fusese adus de mânuță, la guvern, de mami și tati – Dragnea și Tăriceanu! 
Oreste Teodorescu: Ponta este un ventriloc prin care se exprimă bunicul și socrul său
Oreste Teodorescu: Ponta este un ventriloc prin care se exprimă bunicul și socrul său
Pentru a înțelege mai bine caracterul, evoluția și protecția ocultă de care se bucură domnul Ponta, care la 17 ani călătorea prin vâltoarea Revoluției din decembrie 1989, în mașină cu agentul GRU, Stefan Kostyal, câțiva ani mai tărziu devenea ofițer conspirat SIE și trimis în misiune pe lângă procurorul Italian Carla del Ponte, apoi avansează uluitor în politică sub bagheta erecta a domnului Adrian Năstase, îi face campanie electorală lui Mircea Geoană, dar votează cu Crin Antonescu, se duce în secret în Rusia la Olimpiada de la Soci, dar plătește sume impresionante pentru lobby britanic direct fostului premier Tony Blair și american prin frații Podesta din stuful lui Obama, vă prezint astăzi două personaje importante din biografia pisicuțului care se crede tigru: bunicul său pe linie maternă și socrul său. 
Mădălina Dobrovolschi: Bebeluși și bebelușeli de campanie
Mădălina Dobrovolschi: Bebeluși și bebelușeli de campanie
Am ajuns în campania electorală, faza pe bebeluși. Acuzată că a adus în lista de la Consiliul General al Capitalei doar nume apuse, vedete ale anilor 90, de pe terenul de fotbal și de pe cel al luptelor de stradă (vezi Mineriada), actualul primar și candidat a dat o replică … tăioasă – “Dacă aş fi propus şi bebeluşi de la Maternitatea Giuleşti pe lista de la Consiliul General, cu siguranţă, adversarii mei ar fi spus că plâng prea tare noaptea, că nu vor să mănânce lapte de la sânul mamei şi că trebuie să li se dea biberon, că nu ţin bine suzeta, ca pampersul este prea ud”. 
Marinela Mititelu: Brutărie, pușcărie, primărie
Marinela Mititelu: Brutărie, pușcărie, primărie
Prima dată m-am frecat la ochi: Scandalos! Onțanu vrea iar la Primaria Sectorului 2. Și nu e o rătăcire de-a fostului edil, proaspăt achitat că i s-a prescris dosarul de luare de mită. Nu. Onțanu a fost la un pas să ajungă fix candidatul PSD. Un partid întreg l-a văzut perfect vandabil. PSD-iștii l-au abandonat, totuși, pe ultima sută de metri pe Onțanu, ca să bage un liberal cu orgoliul rănit că un candidat USR este sprijinit de PNL la el, în sectorul care i se cuvenea. Da, încurcate căile…
madalina dobrovolschi
Mădălina Dobrovolschi: Scălâmbăieli de campanie
Campania electorală aduce, de fiecare dată și mult amuzament. Te și întrebi de unde vin strategii și consultanții de partid? Dacă te plimbi un pic prin țară, parcă e o expoziție în aer liber de idei tâmpite și rime fără sens … toate aducătoare de voturi, se presupune. Un domn de la USR, numit Strâmbeanu, se holbează de-a dreptul la noi, dintr-un afiș – selfie bizar și se angajează în fața tuturor cetățenilor cu drept de vot, de la el din localitate că ÎNDREAPTĂ Întorsura Buzăului. Să îi urăm succes! 
Oreste Teodorescu: Cât ne costă frățiile dintre interlopi și politicieni? Dar eternele blaturi politice între partide?
Oreste Teodorescu: Cât ne costă frățiile dintre interlopi și politicieni? Dar eternele blaturi politice între partide?
Degeaba au fost reactivate armatele de troli, inutila lansare în spațiul virtual al influencerițelor apetisante, care ziua se războiesc cu măștile de protecție, iar noaptea incită mâinile păroase ale unor masculi libidinoși să facă febră musculară pe conturi porno, în zadar sunt atrase figuri marcante gen Mungiu Pippidi sau Cristi Puiu să dubleze mesajele de partid, în conștiința publică a omenillor cinstiți PSD va rămâne multă vreme drept Ciuma Roșie! 
Oreste Teodorescu: Libanul, dilema lui Putin și alegerile prezidențiale din SUA vor desena și mai clar noua ordine mondială
Oreste Teodorescu: Libanul, dilema lui Putin și alegerile prezidențiale din SUA vor desena și mai clar noua ordine mondială
După cele doua explozii care au maturat practic Beirutul producând mii de victime și zeci de morți, îngrozind o lume întreaga, cu mare rapiditate, Janez Lenarcic, comisarul european pentru managementul crizelor, a activat Mecanismul de protecţie civilă prin care UE va oferi Libanului în sistem de urgenţă „peste 100 de pompieri de foarte înaltă calificare cu vehiculele de specialitate, câini şi echipamentul necesar, specializaţi în cercetare şi salvare în mediul urban. A fost activat şi sistemul de sateliţi civili COPERNICUS pentru a sprijini autorităţile libaneze în evaluarea dimensiunilor catastrofei“.