Articolele din categoria ECONOMIE:

ANAP se va afla în subordinea Ministerului de Finanțe
Bugetul pe 2016: Creștere economică de 4,1%! Toate majorările salariale aprobate, incluse!
Bugetul pentru anul viitor a fost construit de fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe un deficit de 2,95% din PIB, raportat la o creştere economică de 4,1%, stimulată de consum şi investiţii,  în timp ce Produsul Intern Brut a fost estimat la 746,6 miliarde lei.   Proiectul cuprinde toate majorările salariale aprobate, respectiv cu 25% pentru personalul din unităţile sanitare şi din sistemul de asistenţă socială, inclusiv a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap, cu 15% a celor din învăţământ, din decembrie, şi cu 10% pentru restul bugetarilor.
Ce spune Guillermo Tolosa despre companiile de stat
FMI: Așteptăm de la Guvern ca mai întâi să își facă temele și apoi să ia măsurile, și nu invers
Creșterea salariilor în sectorul bugetar, dacă va fi menținută de noul Guvern, trebuie să facă parte dintr-un pachet cuprinzător de măsuri de reformă în sectorul public, care să cuprindă îmbunătățirea capacității administrative și, în plus, trebuie însoțită de precizări clare ale surselor de finanțare, susține reprezentantul rezident al Fondului Monetar Internațional pentru România și Bulgaria, Guillermo Tolosa.
Mustang și Mondeo, accelerează ascensiunea Ford în Europa
Mustang și Mondeo, accelerează ascensiunea Ford în Europa
 În octombrie, Ford a livrat pe principalele sale 20 de pieţe auto europene (printre care se numără şi România) un număr de 101.400 vehicule, o creştere de 3% comparativ cu octombrie 2014. În primele 10 luni din acest an, vânzările companiei americane au urcat cu 9%, la 1.080.100 unităţi. Datele din octombrie au fost sprijinite de succesul noilor modele Mondeo şi Mustang, de SUV-uri şi de vehiculele comerciale, informează Reuters.
Românii vor cumpăra cel puțin două-trei produse de Black Friday. Cine face această estimare
Românii vor cumpăra cel puțin două-trei produse de Black Friday. Cine face această estimare
Lista de cumpărături întocmită de către români cu ocazia evenimentului Black Friday 2015 (Vinerea neagră, n.r.) va conține, în medie, două-trei produse, cele mai multe din categoria televizoarelor, electrocasnicelor mici și telefoanelor mobile, arată un studiu de piață, publicat, miercuri, de Millward Brown România, lider în piața locală de cercetare de marketing în zonele de brand, media și de comunicare.
Proteste pentru demisia lui Ponta / FOTO: Hotnews.ro
Funcționarii publici ies în stradă și cer demisia lui Valeriu Zgnonea
Sindicatul Național al Funcționarilor Publici (SNFP) va organiza, miercuri, un miting de protest în fața Camerei Deputaților, solicitând demisia președintelui Camerei inferioare a Parlamentului, Valeriu Zgonea, și "corecția nedreptății" făcută celorlalți funcționari publici prin aprobarea Legii privind salarizarea pe anul 2015 prin care s-au majorat salariile pe aceleași funcții publice doar pentru instituțiile de prim rang. Modificarea legislaţiei electorale, continuarea luptei anticorupţie, o nouă lege a sănătăţii şi menţinerea stabilităţii macroeconomice sunt principalele măsuri stipulate în programul de guvernare al premierului Dacian Cioloş, prezentat ieri. Citeste mai mult: adev.ro/nxyajk