Articolele din categoria ECONOMIE:

Loteria bonurilor fiscale
Gafă de proporții la Loteria Bonurilor: Extragerile sunt ilegale. UPDATE Reacția Finanțelor
Statul român a comis o gafă de proporții în cazul Loteriei Fiscale. Astfel, toate extragerile realizate până acum și, implicit, câștigurile sunt ilegale. Astfel, la prima extragere din istorie, când s-a câștigat cu un bon de 6 lei, câștigătorii erau cei cu bonuri în valoare de 600 de lei. UPDATE: Ministerul Finanțelor Publice a trimis presei precizări legate de acest subiect, spunând că modificările de procedură au fost luate la nivelul Comisia de extragere pentru a evita confuzia în rândul participanților la Loteria bonurilor fiscale.
Cîmpeanu a anunțat prioritățile bugetului pe 2016
Cîmpeanu a anunțat prioritățile bugetului pe 2016
Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, la Palatul Victoria, în cadrul discuției purtate cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României despre proiectul de buget pe anul 2016, că prioritățile Guvernului sunt alocările suplimentare pentru pensii și salarii, pentru sănătate, investiții, apărare, educație și cercetare. Potrivit acestuia, intenția Executivului "este de a aloca 4,5% din PIB pentru educație și majorarea cu 50% a bugetului pentru cercetare".
Gerea: Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură. Îi cer demisia directorului RADET
Gerea: Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură. Îi cer demisia directorului RADET
Ministrul interimar al Energiei, Andrei Gerea, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, la sediul Ministerului Energiei, că ELCEN va continua furnizarea agentului termic și va aduce apă caldă și căldură 'la poarta RADET'. Potrivit ministrului interimar al Energiei, "ultimul pas care trebuie făcut este ca Primăria Generală împreună cu Consiliul General al Municipiului București să hotărască accesarea împrumutului de trezorerie în așa fel încât datoriile Capitalei, ale RADET către producătorul de energie și anume ELCEN să fie achitate și mai departe de către ELCEN către furnizorul de gaze". Totodată, Gerea a cerut demisia președintelui Consiliului de Administrație al RADET, cel care, de dimineață, l-a numit 'cămătar'.
Cazaciuc: "Nu există o evidență națională a bunurilor sechestrate". Cum va funcționa Agenția
Cazaciuc: "Nu există o evidență națională a bunurilor sechestrate". Cum va funcționa Agenția
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, la RFI.ro, că bunurile obținute din infracțiuni vor fi confiscate de la cei condamnați doar la finalul procesului penal, iar Agenția de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate va crea un sistem informatic cu mai multe instituții în vederea ținerii unei evidențe naționale a bunurilor sechestrate, care nu există în prezent. Potrivit ministrului Justiției, "agenția nu va lua locul ANAF-ului în procedurile de valorificare din  momentul de față", ci "va veni cu un personal specializat care să ajute procurorii și judecătorii". Concret, agenția va fi alcătuită din 35 de oameni care vor colabora cu multe instituții, cu executorii judecătorești, cu ANAF, scopul său principal fiind acela de a contribui la identificarea unor bunuri care pot fi valorificate.
Soviani, despre majorarea salariilor cu 10%: Categoric Parlamentul nu a identificat sursele de bani Exclusiv
Soviani, despre majorarea salariilor cu 10%: Categoric Parlamentul nu a identificat sursele de bani
Fostul purtător de cuvânt al ASF, Radu Soviani, a declarat, miercuri seară, în emisiunea "Jocuri de Putere", în contextul în care Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care salariile tuturor bugetarilor sunt majorate cu 10%, că Parlamentul nu a identificat sursele de bani necesare nici în acest caz, nici în cazul ultimelor majorări anunțate. Soviani a subliniat faptul că deficitul bugetar riscă să crească până la 3% din PIB, în condițiile în care "suntem derapați de mai bine de un an". Soviani consideră că nu vom avea un nou buget la 1 ianuarie 2016, iar acest "haos anticipabil" este de reproșat, în viziunea sa, președintelui Klaus Iohannis.