Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

S-a adeverit profeţia lui Dinu Patriciu

Sunday, 21 December 2014, 22:55 Sursă: REALITATEA.NET

Dinu Patriciu a făcut de-a lungul timpului o serie de preziceri cu privire la evoluţia pieţei imobiliare româneşti, scrie Capital.ro.

O parte dintre acestea ascundeau în spate un interes direct al investitorului, dar cel puţin una frapează prin vizionarism.

În urmă cu cinci ani, omul de afaceri previziona că piaţa locuinţelor noi îşi va reveni din criză în momentul în care salariul mediu va fi egal cu preţul unui metru pătrat de apartament. El nu se referea la salariul mediu pe toată ţara, ci la veniturile categoriei sociale căreia îi este adresat produsul imobiliar. Astăzi, salariul mediu lunar pe Bucureşti este de 611 euro, iar preţul mediu de tranzacţionare la nivelul Capitalei este de 1.137 de euro/mp. Totuşi, dezvoltatorii imobiliari care înregistrează cel mai bun ritm de vânzare sunt cei care promovează preţuri cuprinse între 600 şi 700 de euro/mp.

„Vom vedea apartamente noi vândute cu 600 de euro/mp, cu 700, cu 800, după ce-şi schimbă proprietarul. Pentru că cel care cumpără cu 300 euro mai investeşte 100 euro să-l termine, are cheltuieli financiare de încă 100 euro, deci în total 500 euro, şi vinde cu 700 euro. Asta au făcut miliardarii din America în anii '80, la precedenta criză imobiliară", spunea Patriciu în ianuarie 2009. Mai mult...


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL