Florin Cîțu: România va intra în procedura de deficit excesiv, cel mai devreme în martie

Tuesday, 11 February 2020, 08:20 Sursă: Realitatea.NET

"România va intra în procedura de deficit excesiv. Încă un cadou lăsat României de cei de la PSD: procedura de deficit excesiv. Nu putem să evităm acest lucru, dar ce putem noi să facem este să ne asigurăm că venim cât mai repede cu deficitul pe ESA sub 3%. Am arătat deja acest lucru în strategia fiscal-bugetară. Ne întoarcem sub 3% în 2022, pentru că este cel mai rapid, dar în acelaşi timp nu vrem să influenţăm negativ economia", a spus Cîţu la Realitatea Plus.

Execuţia bugetului general consolidat pe anul 2019 s-a încheiat cu un deficit de 48,3 miliarde lei (4,6% din PIB), conform datelor MFP. Execuţia bugetului general consolidat pe anul 2019 indică o majorare amplă a deficitului bugetar cu 1,8 puncte procentuale in PIB faţă de nivelul de 2,8% din PIB înregistrat în anul 2018.


 


Vezi mai multe


Alte articole din: ECONOMIE
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-12 10:44:01
Bazavan

Asta inseamna INCOMPETENTA PNL !! Cum sa faci toate platile pana la 31 dec. 2019 si sa nu intri in noul an fiscal cu datorie imensa. Deficitul trebuia platit in ianuarie 2020. Voi l-ati platit in mod ostentativ ca sa aratati lumii ca PSDul a guvernat prost. Iata de ce suntem trasi de urechi astazi de EU. Guvern de incompetenti care s-au nascut azi si vor sa conduca tara asta spre o directie necunoscuta....rusine PNL.

2020-02-12 15:12:11
borfasi

M ai intai ar trebui sa ne spui ce ai facut cu cele patru miliarde de Euro imprimutate de curand ,a-ti promis ca ve-ti fi transparenti dar sunteti secretosi si ne anuntati doar ca vor venii vremuri grele . UNDE SUNT BANII!!!!!Nu cumva te asiguri si dumneata si-ti pui bani deoparte pentru dta si cei din PNL?

2020-02-13 05:54:56
Faceti rost de bani ,domnilor ,lăsati puterea pe care o plătiți cu trădarea !

Hai dl Bazavan ,ziceti că procurorii de dreapta nu se ocupă cu crimele economice ?Sau nu-i lasă presedintele meu ?Si-apoi ,acest plâns de babe că nu sunt bani ,ar trebiu sancționat cu aruncarea cu ouă clocite in colpotori,chiar guvernatori fiind,sarcina lor e de a găsi surse de bani ,nu bani cu dobânzi de la bancile sărace.E o sutuție echitabilă,ca cea mai bogată țară din Europa are cei mai săraci lociutori ,ca gazul ,petrolul ,auruț si electricitatea fac bani pentr yachturi la americani ?.Nu v-ar fi rusine ,demnitari ,sa va vindeti pe voi,nu pe noi miseilor si noi să tăcem !.Impozitati pe compradori si faceti bani pentu poporul care detine bogățiile de care vă batei joc,să vă tină la putere !

Alte articole din: ECONOMIE