CCR a dat dreptate Guvernului, Iohannis trebuie să explice de ce o refuză pe Olguţa Vasilescu

Tuesday, 18 December 2018, 20:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

CCR a dat dreptate Guvernului în disputa cu preşedinte pe tema remanierii, după ce Viorica Dăncilă a reclamat că șeful statului nu vrea să numească noii miniștri propuși la Dezvoltare și Transporturi. 

Potrviti deciziei CCR, președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru, iar aporsă răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de premierul Viorica Dăncilă. 

În aceste condiţii,  președintele nu este obligat prin decizia Curții să accepte propunerile de miniștri făcute de Viorica Dăncilă, respectiv Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi respectiv Mircea Drăghici la Ministerul Dezvoltării.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a trimis la CCR o sesizarea împotriva președintelui Klaus Iohannis, pe motiv că acesta a refuzat remanierea Guvernului, în sensul că nu a semnat revocarea miniștrilor Paul Stănescu și Lucian Șova și nici numirea înlocuitorilor.

În schimb, CCR a amânat, miercuri, sesizările președintelui Klaus Iohannis, ale PNL-USR și ale ÎCCJ cu privire la neconstituționalitatea unor aspecte din Legea privind declasificarea unor documente, respectiv declasificarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Noul termen pentru pronunțare a fost stabilit pe 16 ianuarie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ