Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fără mașini pe străzile Bucureştiului un weekend pe an. Proiect

Sunday, 08 July 2018, 19:20 Sursă: REALITATEA.NET

Weekendul fără poluare ar urma să aibă loc cu două săptămâni înainte de începerea școlii. Potrivit proiectului, de sâmbătă de la ora 10:00 până duminică la ora 16:00, toate vehiculele ar urma să fie interzise în București. Fac excepţie mijloacele de transport în comun, taxi-urile, ambulanțele, mașinile care transportă alimente sau cele de depanare sau de transport.

Iar de cele mai multe ori, mijloacele de transport în comun mai mult îi încurcă pe cei care nu cunosc Bucureștiul. Nu există un sistem informatic cu anunțuri sau panouri cu hărțile din oraș și mai avem de așteptat până când noile linii de metrou, care ar străbate Capitala, vor fi gata.

Proiectul își propune să reducă poluarea în Capitală. Bucureștiul ocupă locul patru în topul zece al celor mai poluate capitale europene, iar România ar putea fi sancționată de Comisia Europeană pentru depășirea valorilor limită stabilite pentru calitatea aerului. Aproape 100 de milioane de euro pe zi. Deocamdată suntem la prima avertizare.

Țările dezvoltate implementează de ani buni măsuri inteligente pentru reducerea poluării. Din 2013, în Tallinn, capitala Estoniei, transportul public este gratuit pentru rezidenții plătitori de taxe, iar în Madrid există un sistem de etichetare a maşinilor, în funcţie de emisiile de gaze poluante. Și Germania ar putea introduce transportul public gratuit în marile oraşe, pentru a reduce poluarea şi a evita sancţiuni din partea Uniunii Europene.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL