Vremea în București. Ninsorile se întorc în Capitală

Monday, 11 February 2019, 11:38 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vremea în București. Zilele călduțe s-au dus, vremea se răcește, iar ploile și ninsorile se întorc în București, anunță Administrația Națională de Meteorologie într-o prognoză specială pentru Capitală. 

Luni, cerul va fi mai mult noros. În a doua parte a nopții, trecător va ploua slab, iar vântul va deveni moderat, cu rafale de până la 30…35 km/h. Temperatura minimă va fi de 2...4 grade.

Vremea în București. Marți, vremea va fi închisă și se va răci. Ziua, temporar va ploua, iar în cursul nopții, treptat
ploaia se va transforma în ninsoare și este posibil să se depună strat de zăpadă de până la 2…5 cm. Vântul va sufla moderat în cursul zilei, cu rafale de până la 35…40 km/h, apoi va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1…0 grade

Vremea în București. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare METEO valabilă de luni, ora 20.00, până miercuri dimineață la ora 10.00 pentru precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, temporar, vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori. 

Vremea în București. Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60...70 km/h.

În același timp, ANM a emis și un COD GALBEN de ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană, valabil de luni, ora 22.00 până miercui la ora 02.00. 

Vremea în București. În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80...90 km/h și va fi viscol.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA