VIRUSUL ZIKA. Stare de alertă în Chile! Decizia luată de Ministerul Sănătăţii

Friday, 29 April 2016, 21:12 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul chilian al sănătății, Carmen Castillo, a precizat că măsura va permite alocarea mai multor resurse pentru a se evita ca insecta, prezentă în mai multe locuri din Arica, să ajungă și în alte regiuni. Carmen Castillo a subliniat că nu a fost detectat niciun caz de contagiere directă.

În Ecuador, numărul persoanelor infectate a ajuns la 97, potrivit unui raport al Ministerului Sănătății Publice, semnalează EFE, citată de Agerpres.

Organizația Panamericană a Sănătății (OPS) a avertizat recent în legătură cu posibilitatea extinderii unor virusuri ca Zika și a unor boli ca hepatita A, gastroenterita și gripa după seismul din Ecuador.

La rândul său, Puerto Rico a anunțat vineri primul deces asociat virusului Zika, informează EFE.

Până în prezent, cel puțin 14 femei însărcinate și purtătoare ale virusului au adus pe lume copii sănătoși în Puerto Rico.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a decedat în luna februarie, suferind de o trombocitopenie (scăderea numărului de trombocite din sânge) legată de virusul Zika, a spus un oficial din Departamentul Sănătății din Puerto Rico, Ana Ríus, într-o conferință de presă.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL