Dăncilă, discuţii la Guvern cu liderii sindicatelor din Sănătate. Negocieri pe tema salariilor

Monday, 07 May 2018, 23:07 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Tensiune maximă la Palatul Victoria și negocieri prelungite între reprezentanții Guvernului și liderii SANITAS. Declarațiile de presă așteptate din partea Olguței Vasilescu și a Sorinei Pintea au fost amânate. Problemele din Sănătate cauzate de noua lege a salarizării se discută de câteva ore la Guvern. Întâlnirea vine după săptămâni bune de când angajații din sănătate își strigă nemulțumirile, fiind organizate zeci de proteste atât în curțile spitalelor, cât și în faţa ministerelor și a Guvernului.

Viorica Dăncilă s-a întâlnit, astăzi, cu reprezentaţii confederaţiilor din Sănătate. La discuţii au participat şi reprezentanţii Ministerului Muncii, cei de la Finanţe şi Sănătate.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, săptămâna trecută, că sindicatele din Sănătate au fost chemate la discuţii cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi de Finanţe, legat de nemulţumirile acestora privind sporurile.

Federaţia Sanitas a anunţat că la greva de avertisment care a avut loc luni dimineaţă au participat angajaţii din peste 400 de unităţi sanitare şi din alte 60 de instituţii de asistenţă socială, precizând că acesta este ultimul pas înainte de greva generală programată pentru 11 mai.

”După două luni de la momentul marilor promisiuni guvernamentale privind creşterile salariale din sănătate şi asistenţă socială, angajaţii sunt în stradă reclamând pierderi de venituri, tratamente salariale defavorabile aplicate unor categorii profesionale întregi. În ciuda declaraţiilor guvernamentale, noi, Sanitas, continuăm să spunem că noua lege a salarizării este nesatisfăcătoare şi susţinem acest lucru cu calcule, cu fluturaşi de salariu, cu argumente care ţin de buna funcţionare a echipei medicale. Dacă s-a vrut o lege care să stopeze hemoragia personalului calificat din sistem, nereuşita este totală! Dovadă că astăzi au protestat atât cei mulţi afectaţi de lege, cât şi cei puţini, pe care legea i-a favorizat, dar care nu se pot uita cu seninătate în ochii colegilor. Nu aceasta este starea de bine promisă de guvernanţi!” a declarat, printr-un comunicat de presă, preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu, conform mediafax.ro.Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL