Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viorica Dăncilă, schimbare bruscă de look. Cum a apărut la întâlnirea cu ambasadoarea Chinei

Thursday, 25 April 2019, 18:59 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă, a avut joi, 25 aprilie 2019, o întrevedere  cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, doamna Jiang Yu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Galeria foto care însoțește comunicatul Executivului este una surprinzătoare. Viorica Dăncilă apare cu o schimbare îndrăzneață de coafura, mai ales că ne obișnuise de la prima apariție cu "cocul" specific, care i-a atras multe glume, critici, dar și comentarii admirative (mai ales din partea doamnelor casnice, cu simpatii social-democrate).

Șeful Guvernului de la București a adresat felicitări doamnei ambasador Jiang Yu cu ocazia preluării recente a postului de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România și a asigurat-o de întregul sprijin al autorităților române pentru ducerea la îndeplinire a mandatului său, se spune în comunicatul de la Palatul Victoria.

Schimbarea de look de la Palatul Victoriei nu a adus și renunțarea la limbajul de lemn:

"Convorbirile au reliefat caracterul dinamic al dialogului politic și al cooperării bilaterale dintre România și R. P. Chineză, ce au la bază o îndelungată prietenie, înțelegere și respect reciproc, consolidată în cele șapte decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a evocat întrevederea de substanță cu premierul Consiliului de Stat al R. P. Chineze, domnul Li Keqiang, în marja Summit-ului Șefilor de Guvern din statele formatului cooperării Europa Centrală și de Est – R. P. Chineză (Dubrovnik, 12 aprilie 2019), precum și întrevederea cu delegația condusă de prim-vicepreședintele Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, domnul Zhang Qingli, cu ocazia vizitei la București, în perioada 20-23 aprilie 2019.

Prim-ministrul României a salutat nivelul cooperării dintre cele două state, arătând că Republica Populară Chineză este un foarte bun partener comercial al României din zona asiatică. În context, a fost evidențiat interesul României pentru creșterea echilibrată a schimburilor comerciale bilaterale, precum și pentru participarea activă la misiuni economice, târguri și expoziții internaționale tematice, pe ambele sensuri.

Ambasadorul R. P. Chineze la București a felicitat România pentru exercitarea unei Președinții de succes a Consiliului UE. Doamna Prim-ministru Viorica Dăncilă a evidențiat că România susține consolidarea Parteneriatului Strategic Cuprinzător UE-China, în linia angajamentelor asumate la Summit-ului UE-China (Bruxelles, 9 aprilie 2019).

Întrevederea a prilejuit abordarea principalelor teme ale cooperării sectoriale, respectiv ale cadrului juridic în atenție, cu accent pe domeniile cu potențial de impulsionare a schimburilor comerciale și a contactelor interumane, turistice, educaționale, culturale, de afaceri, inclusiv la nivel local. Totodată, a fost salutat nivelul cooperării din plan administrativ, oferit de înfrățirile instituționale ale orașelor și județelor din România și R. P. Chineză.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării dintre cele două state la nivelul ONU, inclusiv în ceea ce privește susținerea reciprocă de candidaturi", se mai spune în comuncatul Guvernului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL