Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Violeta Alexandru, în control la Casa de Pensii Alba unde sunt cercetări disciplinare. Ce urmărește ministrul

Monday, 03 August 2020, 09:57 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Programul vizitei:

• Ora 09.00 – vizită la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

• Ora 11.30 – vizită de lucru la SC IPEC SA Alba Iulia şi susţinere conferinţă de presă (conferinţa de presă se va desfăşura în faţa sediului IPEC, urmând a fi abordate subiecte privind agenda întregii zile).

La Casa de Pensii Alba, Violeta Alexandru a anunţat în urmă cu câteva zile că şeful serviciului din Casa de Pensii unde s-a înregistrat eroarea în cazul femeii care a primit pensia calculată greșit timp de 16 ani este cercetat disciplinar. De asemenea, ministrul Muncii a precizat că, după ce legea votată de Camera Deputaţilor va intra în vigoare, se va asigura că pensionara din Alba va primi suma corectă pentru întreaga perioadă.

 ”Ceea ce s-a întâmplat în judeţul Alba cu bătrâna care a încasat o altă pensie decât cea corect stabilită, dar neînregistrată în sistem şi ca atare ne-pusă în plată în ultimii 16 ani, nu trebuie să se mai repete! Atenţie: a nu se înţelege că situaţia de la Alba este generalizată, a fost o greşeală neintenţionată (în cazul de faţă nu este vorba despre o pensie incorect stabilită ci de o eroare umană de procesare în sistemul informatic – regretăm enorm şi ne cerem scuze doamnei!)”, a declarat Violeta Alexandru.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL