Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO|Klaus Iohannis: 16.000 de copii sunt abuzați în fiecare an. Bătaia nu e ruptă din Rai!

Friday, 20 November 2020, 14:08 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Potrivit Administrației Prezidențiale, la întâlnirea de la Cotroceni au participat președintele ANDPDCA, Mădălina Turza, şi cel al Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Andreeas Novacovici.

”Am apreciat foarte mult implicarea și hotărârea în a găsi cele mai bune soluții care să răspundă tuturor copiilor, mai ales celor instituționalizați. 

Stigmatizarea, discriminarea şi abuzurile, din păcate, sunt probleme reale, grave, care nu pot fi sub nicio formă tolerate. Anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi oricărei alte forme de violenţă. Avem obligaţia să conştientizăm traumele la care sunt supuşi aceşti copii şi să folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bătaia nu e ruptă din rai!

Fiecare copil trebuie să fie protejat şi să aibă şanse egale de a-şi atinge potenţialul. De aceea, principiile non-discriminării, dreptul la viaţă şi dezvoltare, respectul faţă de opiniile şi interesele copiilor trebuie să se afle constant pe agenda publică, să se regăsească în practicile instituţiilor de orice fel, dar şi ale cetăţenilor în viaţa de zi cu zi.

Am discutat despre accesul copiilor aflați în sistemul de protecție socială la diverse servicii, cum sunt cele din sănătate, mai ales în contextul pandemiei, dar și despre susținerea pentru o viață independentă. 

Dezvoltarea noastră ca societate, acea Românie Educată pe care ne-o dorim, nu poate fi durabilă dacă nu investim în educaţie şi în protejarea drepturilor copiilor şi ale tinerilor. Aceasta trebuie să fie abordarea şi în ceea ce priveşte asigurarea unei finanţări consistente, atât la nivel naţional, cât şi local. În egală măsură, protejarea copiilor şi a tinerilor trebuie să se regăsească şi în sălile de judecată, unde orice formă de violenţă şi abuz să fie aspru pedepsită.

Mulțumesc tuturor celor care se luptă pentru respectarea drepturilor copiilor! Veți avea întotdeauna în mine un sprijin”, a transmis Președintele Iohannis la finalul întâlnirii. 

Citește și: ”Viața la țară, un calvar: Un copil din zece se culcă flămând, iar cinci din zece nu se spală pe mâini sau pe dinți”

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL