Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, anunț important: Spitalele focare COVID, ajutate de medici militari

Thursday, 05 November 2020, 13:28 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Vom pune la dispoziţie toate resursele - şi umane, şi materiale - de care noi dispunem ca instituţie pentru a veni în sprijinul autorităţilor centrale, în sprijinul Guvernului României şi al autorităţilor locale. (...) În acest moment avem deja trei spitale, în afara celor de ROL 2 oferite în sprijinul cetățenilor în locațiile în care sunt dislocate. Aici nu e vorba doar de militari. In functie de ceea ce decide fiecare direcție de sănătate publică la nivel local, pacienții merg si beneficiaza de tratament in institutiile noastre”, a declarat, joi, Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă.

La sfârșitul lunii octombrie, s-a decis ca Armata să pună la dispoziție locuri pentru pacienți în spitalele militare din Sibiu și din Iaşi și să asigure voluntari pentru unitățile medicale COVID şi personal pentru efectuarea anchetelor eidemiologice, prin Ordinul ministrului Apărării.

„Începând cu seara zilei de sâmbătă, 31 octombrie, unitatea spitalicească militară din Sibiu va prelua pacienţi pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2, având destinate în acest sens şase paturi pentru pacienţii cu forme medii şi cinci paturi ATI, pentru formele severe şi grave. Pacienţii vor fi direcţionaţi la unitatea medicală militară de Spitalul Judeţean Sibiu”, potrivit comunicatului transmis de minister pe 31 octombrie.

De duminică, 1 noiembrie, ora 12.00, Secţia „COVID-19” a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iaşi și-a mărit capacitatea de la 16 la 30 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme medii, care necesită suport de oxigen.

În plus, „Institutul Medico-Militar (IMM) urmează să sprijine Direcţiile de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş pe două linii de efort: studenţi din anii 2 şi 3 ai IMM îşi vor desfăşura în mod voluntar activitatea, începând cu 2 noiembrie, în cadrul call-center-urilor operaţionalizate de cele două DSP, pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice. Repartizarea studenţilor voluntari către cele două DSP se va face pe baza nevoilor zilnice de suplimentare a personalului.

Tot pe bază de voluntariat, 62 de studenţi din anii 4, 5 şi 6 de la IMM Bucureşti şi 17 de la IMM Târgu Mureş s-au înscris pentru a-şi desfăşura activitatea în spitalele militare din ţară, în facilităţile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI. Repartizarea studenţilor se va face, de asemenea, în funcţie de nevoile unităţilor medicale”, se arată în comunicatul de presă al MApN.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL