Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Imagini cu primul termoscanner de pe aeroportul Otopeni

Saturday, 07 March 2020, 02:56 Sursă: realitatea.net, facebook

 

Termoscannerul are rolul de a depista pasagerii cu febra, în contextul coronavirusului. Controlul cu termoscannerele ii vizeaza în special pe călătorii care vin din țările cu un număr crescut de infecții cu noul coronavirus, cum sunt China și Italia.

Termoscannerul scaneaza doar termperatura pasagerilor, nu identifica prezenta virusului COVID-19.

Un număr de 35 de termoscannere au fost comandate în total, la nivel national, iar valoarea lor este de 2,5 milioane de lei.

Dintre cele 35 de termoscannere pe aeroporturi, cinci vor fi montate pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” și câte două pentru celelalte 15 aeroporturi din țară.

Contractul de achiziție a fost semnat pe 27 februarie 2020, furnizor fiind o companie din Irlanda.

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a semnat săptămâna trecută contractul-cadru pentru achiziţia a 35 de termoscanere. Primele vor ajunge în țara noastră zilele acestea, urmând ca până pe 20 martie să fie livrate alte 10 şi restul de 20 în maxim 55 de zile. 

Bode a reamintit datele despre achizitionarea si livrarea termoscannerelor in timpul audierilor de la Parlament a ministrilor propusi in noul Cabinet Florin Citu.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-07 15:11:02
florin alex

PENIBIL. Pai care autoritati??? Cine? Domnul Arafat? Cel care intrebat fiind de o moderatoare de ce acest covid-19 este mai periculos decat gripa sezoniera da un raspuns halucinant de genul " asta nu are antivirus si se transmite mai repede..." Pai bai nenea Arafat, gravitatea unei epidemii este data de numarul de situatii critice/decese raportate la numarul de imbolnaviri, cu sau fara antidot... Sunteti medic, ce draq... Mai prostiti mult populatia? Pai daca va uitati la gripa "romaneasca" cu tot cu vaccin a facut ravagii in comparatiei cu gluma din China... Si de PROSTIE te poti infecta... Cum puteti afirma ca este periculos in conditiile in care, la noi, 8 indivizi s-au imbolnavit iar cel putin 3 au fost vindecati... DE CE NU SPUNETI CU CE IA-TI VINDECAT! ASTEAPTA TOT MAPAMONDUL ACEASTA IMFORMATIE! CU CE IA-TI VINDECAT? CU SIROPEL SI ASPIRINA??? Pai atunci unde este gravitatea si tragedia in ecuatia asta? Nu ne luati de prosti!!! Cu carantina ati facut rahatul praf. Aia care sunt pl

Alte articole din: ACTUAL