Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul viceguvernator BNR - Bogdan Olteanu află astăzi dacă merge la pușcărie pentru corupție. A fost codamnat la 7 ani în primă instanță

Thursday, 15 October 2020, 09:27 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

UPFATE: Pronunţarea în dosarul lui Bogdan Olteanu s-a amânat pentru data de 29 octombrie, întrucât unul din membrii completului de judecată se află în concediu de odihnă.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, află joi dacă merge la pușcărie pentru corupție.

Tribunalul București l-a condamnat pe fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu la 7 ani de închisoare în dosarul în care e acuzat că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al BNR, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2016. Faptele ar fi fost comise în intervalul iulie-noiembrie 2008, perioadă în care acesta deţinea funcţa de preşedinte al Camerei Deputaţilor. La data de 18 septembrie 2008, Liviu Mihai a fost numit în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

„În perioada august – noiembrie 2008, s-au prestat efectiv şi serviciile electorale promise (analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida inculpatul, simulări referitoare la rezultatul votului şi la alocarea mandatelor de parlamentar)”, explica DNA la trimiterea în judecată.

În ceea ce îl piveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu, omul de afaceri, în prezent încarcerat, a anunţat că şi-a recunoscut faptele, urmând a executa mandatul pe care îl va primi prin procedură simplificată.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL