Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vasile Bănescu (B.O.R.) despre asocierea cu AUR: ”Valorile creștine nu sunt monopolul vreunei formațiuni politice”

Tuesday, 08 December 2020, 21:59 Sursă: Realitatea Plus

Autor: Irina Chirtoc

Bănescu a adăugat că instituția nu se implică în politică și că recomandările făcute legate de ”un posibil profil moral al omului politic respectabil” fac parte din preocupările de ordin social. Despre partidul AUR, purtătorul de cuvânt al B.O.R. a spus că nu știa multe înaintea alegerilor și că ”face parte dintre surprinșii care au aflat rezultatul acestor alegeri.”

”Poziția oficială a bisericii se reduce la un truism, dar, firește, trebuie să o repet: o dată la patru ani, Patriarhia emite un comunicat în care se afirmă și reafirmă hotărârea sinodală a neutralității Bisericii Ortodoxe Române, neimplicarea clericilor în zona politicului și niște principii pe care Patriarhia le-a transmis în calitate de instituție carte ține o legătură cu credincioșii săi, recomandări legate de un posibil portret moral al omului politic respectabil. Din acest portret moral se desprind trăsături legate de respectarea valorilor creștine, a istoriei, a valorilor fundamentale, a lucrurilor permenent importante în spațiul social, eminamente morale. Acest lucru nu are, fără îndoială, absolut nicio legătură cu vreo susținere pe care B.O.R. ar putea-o oferi vreodată vreunei formațiuni politice. 

S-a adus în discuție faptul că B.O.R. a sprijinit, acum câțiva ani, referendumul pentru instituționalizarea noțiunii de căsătorie. Acest lucru a fost de natură civică. Referendumul pentru familie a fost un act democratic cu conținut civic. 

Fac parte dintre surprinșii care au aflat rezultatul acestor alegeri. Nu am avut, ca persoană, niciun fel de percepție legată de apariția unei astfel de formațiuni politice, despre care nu știam decât lucruri foarte vagi. Este o surpriză. 

Valorizarea mesajului creștin nu este apanajul unei formațiuni politice anume. Fiecare dintre oamenii politici are libertatea să adere, să promoveze decent valorile creștine, așadar nu sunt monopolul vreunei formațiuni politice”, a spus Bănescu, la Realitatea Plus. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL