Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bucureștiul iese de sub codul galben de ninsori. Unde va mai ninge

Saturday, 25 October 2014, 09:37 Sursă: REALITATEA.NET

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Intervalul : 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : precipitaţii mixte, intensificări ale vântului
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul menţionat, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse 60...70 km/h.


COD GALBEN

Intre orele : 21:30 si 03:30
In zona : pe arii extinse în Dobrogea.
Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 60 - 75 km/h. În judeţul Constanţa, temporar va ploua, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 25 - 30 l/mp.

UPDATE. ORA 18.00 COD GALBEN de ninsori și viscol

Intre orele : 19:00 si 01:00
In zona : Municipiul Bucuresti şi judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, vestul judeţelor Călaraşi şi Ialomiţa.
Se vor semnala : ninsoare moderată cantitativ, ce va depune strat de zăpadă de 5...7, izolat 10 cm. Fenomene asociate: intensificari temporare ale vântului. Observaţii: în judeţul Teleorman stratul de zăpadă depus în ultimele ore este în jur de 5 cm.

Vremea se răceşte puternic, ne atenţionează meteorologii! În zonele muntoase va ninge, însă nici de ploi nu scăpăm. La această oră sunt în vigoare coduri galbene de vânt puternic în Dobrogea şi în judeţele Ilfov, Calaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Giurgiu şi Teleorman, dar şi în Capitală.

În estul ţării, sâmbătă până 8 şi 10 a fost valabilă o atenţionare de polei. În şedinţa Comandamentului de Urgenţă convocat la Guvern, şeful ANM a precizat că temperaturile vor scădea cu până la 20 de grade de la o zi la alta.

România, sub AVERTIZARE METEO de precipitaţii mixte şi vânt puternic

În intervalul 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse 60...70 km/h.

Directorul ANM, Ion Sandu, a avertizat în şedinţa Comandamentului de Urgenţă că în zilele următoare se vor înregistra temperaturi mai mici decât cele obişnuite pentru această perioadă.

NINGE în Bucureşti: prima NINSOARE a iernii

"Pana la jumatatea saptamanii viitoare temperaturile sunt destul de scazute in comparative cu normele climatologice. Am sa dau un exemplu, la Radauti joi dimineata erau 10 grade in timpul noptii si duminica dimineata vom avea minus zece grade. Prin urmare o scadere de 20 de grade", a precizat Ion Sandu.

Ministrul Oprea: "Forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt in continuare mobilizate in toate judeţele unde pot apărea inundaţii. Avem peste 2400 de pompieri gata de intervenţie şi am constituit 2800 de forţe: poliţişti, jandarmi, poliţişti de frintieră".

Potrivit ministrului, primele efecte ale inundaţiilor s-au manifestat în şase localităţi din patru judeţe. Deocamdată nu există locuinţe avariate, inundate sau persoane izolate.

PRĂPĂD în ţară, efectele VÂNTULUI PUTERNIC: MAŞINI DISTRUSE, copaci CĂZUŢI

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului petnru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat că de vineri, ora 14.00, până sâmbătă dimineaţă, în mai multe zone din Capitală au fost doborâţi de vântul puternic 32 de copaci, care au căzut pe carosabil şi pe 14 maşini.

Cel mai grav incident a fost în Sectorul 3 al Capitalei, pe strada Intrarea Patinoarului, unde patru maşini au fost avariate de un copac doborât de vânt.

De asememea, în Sectorul 6, pe aleea Valea Roşie, un copac a căzut pe trei maşini, una dintre acestea fiind avariată în totalitate.

TRAFIC ÎNGREUNAT de POLEI, sâmbătă dimineaţă

Comisar-şef Cătălin Bocai, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a explicat, pentru REALITATEA TV: "Se circulă cu dificultate din cauza vântului puternic pe numeroase artere rutiere din judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Constanţa, Tulcea. Fenomenul este întâlnit şi pe Autostrada A2, unde vântul suflă cu putere în special între km 100 şi 150. În judeţele Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt condiţii de apariţie a poleiului. Recomandăm, în aceste condiţii, şoferilor să ruleze cu prudenţă şi să aibă auto echipate cu cauciucuri de iarnă".

COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC

Meteorologii au emis o avertizare de vânt puternic valabilă pentru mai multe judeţe ale ţării. Astfel până la ora 14 sunt vizate de codul galben de vânt puternic capitala şi şapte judeţe din sudul României, iar până la ora 10 exista o atenţionare de vânt valabilă în Dobrogea.

Lapoviţă şi ninsori, în mai multe zone ale ţării

Meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a ţării temperaturile se vor răci dramatic, începând de sâmbătă, temperaturile scăzute ducând la apariţia de precipitaţii sub formă de lapoviţă în Bucureşti, în zona de nord a Moldovei începând să ningă încă de vineri la prânz.

LAPOVIŢĂ la Bucureşti, începând de SÂMBĂTĂ. NINSOARE la SUCEAVA - avertismentul meteorologilor

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL