Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă, săgeți otrăvite către Iohannis: "E iresponsabil, face un abuz de putere!"

Thursday, 05 September 2019, 21:38 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă susține, într-o postare pe Facebook, că președintele a transformat Palatul Cotroceni în sediul său de campanie electorală și că, în acest fel, face un abuz de putere și interpretează electoral Constituția țării.

„Din nefericire, Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul președinte. Îi transmit domnului Klaus Iohannis că cetățenii încă așteaptă explicații cu privire la motivul pentru care încalcă repetat Constituția. Toți vrem să înțelegem de ce actualul șef al statului face un abuz de putere și continuă blocarea activității Guvernului, deși majoritatea constituționaliștilor îi transmit că interpretează electoral Legea fundamentală. Respectarea Constituției nu este facultativă, este obligatorie, iar domnul Klaus Iohannis ar fi trebuit să învețe acest lucru după multiplele situații în care a primit soluții nefavorabile de la Curte”, a scris Dăncilă, joi seara, într-o postare pe Facebook.

În continuare, șeful statului este acuzat că nu a oferit nicio soluție pentru criza de care învinovățește Executivul și că încearcă să manipuleze românii.

„Actualul președinte nu a venit în tot acest timp cu nicio soluție de deblocare a crizei, ci doar cu declarații care să o alimenteze. Candidatul Iohannis vorbește despre obligațiile premierului, dar nu se achită de propriile obligații. În schimb, se antepronunță în numele Curții Constituționale, în numele Parlamentului, și chiar în numele Guvernului. Ne dovedește încă o dată visul său de a fi “președintele-stat”. În același timp, domnul Klaus Iohannis uită că a girat absolut toate guvernele și toți miniștrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor și a încercat să manipuleze o țară întreagă”, mai scrie Dăncilă.

Pe finalul postării, premierul îl acuză de iresponsabilitate pe președinte și spune că Guvernul va plăti pensiile și salariile, așa cum s-a promis.

„Am văzut în această seară la domnul Klaus Iohannis un dispreț orb pentru români și țară. Ce a făcut președintele României astăzi este un act grav de iresponsabilitate și un atentat la liniștea și siguranța oamenilor pentru ziua de mâine. Să îi fie clar și domnului Klaus Iohannis: Guvernul pe care îl conduc plătește astăzi pensiile și salariile și le va plăti și de acum înainte. Încercarea acestuia de a-i speria pe oameni și a crea panică în societate este de un cinism incalificabil. Noi ne-am făcut datoria și am sesizat Curtea Constituțională în legătură cu aceste încălcări, însă ne asigurăm că venim și cu alte soluții pentru deblocarea crizei instituționale actuale, asta în ciuda insistenței candidatului Klaus Iohannis de a o perpetua”, mai spune Dăncilă.

Înainte cu trei ore, președintele Klaus Iohannis anunțase, de la Palatul Cotroceni, că respinge categoric propunerile de miniștri interimari trimise de premierul Viorica Dăncilă. 

Iohannis: "Nu girez un astfel de guvern și resping categoric propunerile de miniștri"

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL