Uleiul de sâmburi de struguri este mai sănătos decât credeam. Iată ce boli vindecă

Friday, 19 August 2016, 16:55 Sursă: REALITATEA.NET

După ce vinul este extras din boabele de struguri, rămân seminţele, aparent nefolositoare. După aceea, însă, din ele se obţine un adevărat elixir al frumuseţii: uleiul din seminţe de samburi de struguri. Acesta este folosit la scară largă în industria cosmetică şi se regăseşte adesea în loţiuni de corp, săpunuri, şampoane, balsamuri de par. Şi pe bună dreptate: uleiul din seminţe de struguri conţine un pachet extraordinar de antioxidanţi: flavonoizi, polifenoli, tanine, antocianine şi proantocianine.

Adaugă părerea ta

Uleiul din sâmburi de struguri conţine diverşi acizi benefici celulelor pielii: oleic, linoleic, palmitic şi steaic. Este interesant de ştiut că uleiul din samburi de struguri conţine antioxidanţi de câteva ori mai puternici decât vitamina E şi vitamina C. V-am convins să-l includeţi în rutină voastră de frumuseţe? Iată mai jos cinci motive care va vor face să nu mai staţi pe gânduri:

1. Este un hidratant excelent pentru pielea corpului, mai ales dacă există o tendinţa de uscare. Uleiul poate fi aplicat direct pe piele o dată sau de două ori pe zi, sau poate fi amestecat cu produsul cosmetic pe care îl foloseşti în mod regulat (loţiune de corp, crema). Uleiul din seminţe de struguri are o textura uşoară, pătrunde rapid în piele şi nu produce iritaţii. 2. Are proprietăţi antiimbatranire. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, uleiul din seminţe de struguri lupta eficient împotriva radicalilor liberi. Pentru prevenirea ridurilor premature, este recomandat să foloseşti ulei din seminţe de struguri în fiecare zi. Sfatul nostru este să amesteci o picătură de ulei din samburi de struguri cu concelearul pentru cearcăne, pentru a scapă de efectul acela de prea încărcat care apare în zona ochilor atunci când te machiezi.

3. Menţine elasticitatea pielii, deoarece conţine un complex de flavonoizi care joacă un rol important în stabilizarea nivelului de colagen şi de elastina din piele. Sfatul nostru este să aplici cel mult două-trei picături de ulei din samburi de struguri pe faţă, să aştepţi să între bine în piele şi să foloseşti apoi crema de faţă cu factor de protecţie.

4. Are proprietăţi astringente, care ajută la vindecarea acneei şi la micşorarea porilor. Conţine acid linoleic care este un puternic inflamator şi grăbeşte vindecarea leziunilor provocate de acnee, dar şi vitamina E, care îmbunătăţeşte calitatea celulelor pielii.

5. Poate fi folosit şi în tratamente pentru par. Uleiul din seminţe de struguri ajută la normalizarea scalpului şi la hidratarea firului de par. Prepară-ţi o masca din patru-cinci linguriţe de ulei şi puţină apă caldă. După ce te samponezi, aplică masca pe părul umed, concentrându-te asupra vârfurilor. Las-o să acţioneze în jur de 15 minute şi după aceea clăteşte-te. Tratamentul reduce riscul ruperii firelor de par şi, dacă masezi scalpul, îmbunătăţeşti circulaţia şi te ajută să scapi de mătreaţă.

Sursa: totuldespremame.ro