UE va acorda Ucrainei un ajutor de 500 de milioane de euro

Tuesday, 10 June 2014, 20:53, Sursă: REALITATEA.NET

Uniunea Europeană va acorda 500 de milioane de euro Ucrainei la 17 iunie, în cadrul planului de ajutor anunţat la începutul lunii martie, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, relatează AFP.

Adaugă părerea ta

Suma a fost strânsă de pe pieţele financiare şi face parte din ajutorul macroeconomic pe care UE urmează să-l furnizeze Kievului.

De asemenea, sumă se înscrie într-un program de ajutor mai amplu, care se ridică în total la aproximativ 11 miliarde de euro.

Uniunea Europeană a oferit deja Ucrainei 100 de milioane de euro la mijlocul lunii mai. Programul de ajutor al Comisiei Europene cuprinde în special un împrumut de 1,6 miliarde de euro în cadrul ajutorului macroeconomic, 1,4 miliarde de euro din donaţii şi 3 miliarde de euro oferiţi de Banca Europeană pentru Investiţii.

Anunţul intervine în contextul în care Rusia şi Ucraina urmează să reia marţi seară la Bruxelles discuţiile privind preţul gazelor pentru Kiev şi achitarea pentru Moscova. După şapte ore de negocieri dificile, cele două părţi nu au ajuns luni la un acord.